- Vi har mer å fortelle om «GTA V» snart

Rockstar hinter samtidig om «L.A. Noire»-oppfølger.

14. februar 2012 07:31

(PressFire.no): Det kan komme en oppfølger til fjorårets mørke krimeventyr, «L.A. Noire». Det avslører Rockstar Games, som nylig svarte på en rekke spørsmål fra sine forumbrukere.

Dermed gjentas budskapet fra fjoråret, da Take-Two-sjef Strauss Zelnick beskrev spillet som «banebrytende» og «viktig» for selskapet – og samtidig satte døra på gløtt for «L.A. Noire 2».

Rockstar hadde dessuten noe nytt å fortelle om storspillet «Grand Theft Auto V».

- Vi har så mange spill vi ønsker å lage

Team Bondi, som lagde «L.A. Noire» over en periode på sju år, gikk opp i røyk i oktober i fjor etter økonomiske problemer og mange historier om uverdige arbeidsforhold.

Rockstar ga ut spillet, og eier rettighetene.

Ikke utelukk muligheten for et nytt spill i denne serien i fremtiden, svarte en Rockstar-talsperson på forumet.

Samtidig understrekes det at ingen avgjørelse er tatt rundt en oppfølger på dette tidspunktet.

- Vi har ikke hastverk med enkelte oppfølgere, men det betyr ikke at de ikke blir lagd på et tidspunkt. «Max Payne» og «Red Dead Redemption» er eksempler på dette. Vi har så mange spill vi ønsker å lage. Det koker ned til et spørsmål om kapasitet og timing.

«GTA V» på E3?

For tiden jobber Rockstar med «Max Payne 3» og ikke minst; «Grand Theft Auto V».

Sistnevnte ble avslørt på tampen av 2011 gjennom en trailer som viste oss solfylte California – med mennesker både på skyggesiden og de som lever i sus og dus i åssidene.

Foreløpig vet vi ikke alt for mye om hovedpersonen(e) eller handlingen, men det er åpenbart at Rockstar ønsker å fortelle noe om de økonomiske problemene USA og resten av verden befinner seg i.

Selvsagt blir forumet til Rockstar bombardert med spørsmål fra fans rundt planlagt lansering for «GTA V». Det antydes at E3-spillmessen i juni, eller der omkring, kan være tidspunktet for en ny dose informasjon om dette spillet.

- Vi vet at dere har et tonn med spørsmål om spillet, inkludert lanseringsdato og mye mer. Akkurat nå er vi travelt opptatt med spillet, og gleder oss til å avsløre mer. Forvent at vi kommer til å fortelle mer om «GTA V» om noen få måneder, svarer Rockstar-talspersonen på forumet.

- Det største spillet vi har lagd

Rockstar bekrefter også at spillet ikke bare vil foregå i Los Santos, men også ved fjell, strender og på landsbygda i nærheten.

Videre karakteriseres «GTA V» som det største og mest ambisiøse «åpen verden-spillet» de har lagd til dags dato.

Selv om det ikke er sagt noe fra offisielt hold om lanseringsvindu eller hvilke plattformer det utvikles til, har de fleste tatt det for gitt at «Grand Theft Auto V» vil bli en av storlanseringene i 2012. Til og med større enn det neste «Call of Duty», spådde EEDAR-analytiker Jesse Divinich

Rockstar San Diego, som sto bak «Red Dead Redemption», begynte nylig jakten på nye spillutviklere med kompetanse innen sandkassespill-sjangeren. Dette satte naturligvis fart i ryktene om at det også kan være duket for en oppfølger til et av 2010s aller beste spill.


Den første traileren fra «Grand Theft Auto V»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3