Her er «gratisspillene» til PlayStation og Xbox i oktober

«Driveclub» og «Battlefield» er på menyen.

3. oktober 2014 15:14

(PressFire.no): I oktober er en ny bunke spill klar for PlayStation og Xbox, som bonus til medlemmene av henholdsvis PlayStation Plus- og Xbox LIVE Gold-abonnentene.

Dette er tjenester du trenger for å spille online på disse konsollene, men også forbundet med rabatter og nye «gratisspill» hver måned.

Kommer til Xbox

Microsoft oppdaterte menyene på Xbox 360 og Xbox One 1. oktober. Xbox One får ett nytt spill i oktober. Xbox 360 to.

«Chariot» (Xbox One).

Xbox One:


«Chariot» (Xbox One, 1. - 31. oktober).

Det er sjelden kost, men Microsoft har denne gang bestemt seg for å hive et helt ferskt spill inn i miksen til Gold-medlemmene sine. «Chariot» debuterer altså som en «gratistittel» i oktober.

«Chariot» er et plattformspill lagt opp til samarbeid, men det kan også spilles alene. Vogna du ruller rundt i – prinsessa tar her med sin forlovede på tur – er kista til den avdøde kongen, med hjul på.

Totalt har de canadiske spillutviklerne i Frima snekret 25 brett fordelt på fem forskjellige miljøer.

«Battlefield: Bad Company 2» (Xbox 360).

Xbox 360:


«Battlefield: Bad Company 2» (Xbox 360, 1. - 15. oktober).
«Darksiders II» (Xbox 360, 16. - 31. oktober). 

«Bad Company 2» er foreløpig siste avstikker fra «Battlefield»-serien med mer glimt i øyet enn de første DICE-spillene fra slagmarken, men vi vet at Patrick Söderlund i EA har ymtet frempå at «Bad Company 3» høyst sannsynlig vil dukke opp en eller annen gang, selv om det er «Battlefield Hardline» som er det neste - fra «Dead Space»-folka i Visceral.

«Bad Company»-spillene drev på mange måter det ødeleggbare aspektet videre, der du kan rasere nærmiljøene. Denne oppfølgeren er dessuten bunnsolid og morsom i flerspillerbiten.

Dette spillet blir liggende tilgjengelig halve oktober, og til Xbox 360. De to siste ukene er det «Darksiders II» som tar over.

Vår anmelder mente oppfølgeren i større grad enn første «Darksiders» fant sin egenart. Dette startet jo med et spill som stjal som en ravn fra blant annet «Zelda», «God of War» og «Metroid». «Darksiders II» er mer raffinert.

«Utvikleren har ikke vært like opptatt med å samle inspirasjonskilder, men har i stedet brukt og dratt nytte av inspirasjonen», skrev vi i vår anmeldelse av dette 2012-spillet.

«Darksiders II» (Xbox 360).

 

Kommer til PlayStation

Onsdag 8. oktober oppdateres PlayStation-menyene med nye Plus-spill.

Det betyr at det fortsatt er noen dager igjen der du kan sikre deg september-spillene, for eksempel «Velocity 2X» og «PlayStation All-Stars: Battle Royale».

PS3:


«Batman: Arkham Asylum» (8. oktober).
«Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara» (8. oktober).

PS4:
«Driveclub: PlayStation Plus Edition» (8. oktober).
«Dust: An Elysian Tail» (8. oktober).
«Spelunky» (PS3, PS4, Vita – 8. oktober).

Vita:


«Rainbow Moon» (PS Vita og PS3 – 8. oktober).
«Pix the Cat» (PS Vita og PS4 – 8. oktober).

«Driveclub» (PS4).

Det er ett stort og viktig PlayStation 4-spill denne høsten, fra Sonys egne rekker. «Driveclub»  skulle opprinnelig være ferdig mye nærmere PS4-debuten. Først nå er det endelig lanseringsklart.

«Driveclub» kommer ut i en egen gratisversjon for PlayStation Plus-medlemmer. Elleve baner og ti biler er med i denne utgaven, og det forundrer oss ikke om det også ligger enkle snarveier om du skulle få et innfall og lyst til å oppgradere.

Spillet har hele veien vært forbundet med et sterkt sosialt aspekt. Å få flest mulig til å teste, lage klubber og blåse litt liv inn i «Driveclub»-verdenen, er helt sikkert smart.

«Driveclub» kommer ut 8. oktober. Samtidig legges Plus-versjonen ut på PlayStation Store.

«Spelunky» (PS3, PS4, Vita).

Den andre Plus-tittelen for PS4 i oktober er actionplattformspillet «Dust: An Elysian Tail», først lansert til Xbox 360 for to år siden.

Tredjespillet er en godbit: «Spelunky» runder av oktobermenyen, et spill som også finnes til PS3 og Vita. Her får du altså en temmelig nådeløs opplevelse. Både et utrolig sadistisk og søtt lite plattformspill som minner om et slags mikrokosmos av «Dark Souls», mente vår anmelder.

Les også: Vår anmeldelse av «Dust: An Elysian Tail».
Les også: Vår anmeldelse av «Spelunky».

PlayStation Vita får to nye spill i Plus-menyen. «Pix the Cat» (også til PS4), beskrevet som et «intenst arkadespill» på PlayStation-bloggen du kan se mer fra i videovinduet nederst, og rollespillet «Rainbow Moon» (også til PS3).

PlayStation 3-eiere kan spille det første «Batman Arkham»-spillet denne måneden. «Arkham Asylum» fikk toppkarakter av PressFires anmelder da det kom ut i 2009. Neste år runder Rocksteady av sin trilogi med «Arkham Knight».

Pix the Cat (Vita, PS4).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3