Han skal lede Microsofts konsollsatsning fremover

Den nye sjefen vil samle Xbox-familien.

1. april 2014 09:52

(PressFire.no): Etter noen uker der Satya Nadella har fått muligheten til å bli varm i sjefsstolen hos Microsoft, har det nå blitt gjort en del endringer i organisasjonen.

Det gjelder også Xbox-avdelingen.

Phil Spencer tar nå over som øverste sjef for konsollene, og samtidig endres strukturen slik at Xbox-fokuset skjerpes ytterligere.

Én Xbox-paraply

Spencer har fungert som leder for Microsoft Studios siden 2008, der spillutviklere og -studioer er samlet.

Dette inkluderer både førstepartsstudioer, som Turn 10 («Forza Motorsport») og 343 Industries («Halo»), i tillegg til at Studios har fungert som utgivere av andres spill.

Denne strategiske omrokkeringen hos Redmond-selskapet, innebærer også at Spencer får ansvaret for Xbox Live, Xbox Music og Xbox Video i tillegg til Microsoft Studios.

Phil Spencer erstatter dermed Don Mattrick, som forlot Microsoft i fjor sommer.

– 

En spennende tid for bransjen

Å kombinere alt av programvare, spill og innhold fra Xbox-avdelingene under én leder, og koordinere med OSG-folka (Online Service Group), vil hjelpe oss å fortsette å gjøre en solid jobb spredt over Xbox-forretningene, uttaler Microsoft-topp Satya Nadella.

– Ved å trekke i samme retning vil alle avdelingene styrke koblingen mellom noen av verdens mest innovative skapere og de som faktisk bygger Xbox-en, sier Spencer.

Det har vært et utrolig år for Xbox, og jeg føler meg beæret over å lede denne divisjonen i en spennende tid for Microsoft og spillbransjen.

Sjarmoffensiv mot spillerne

Det er også rom for litt ettertanke, med noe som kan tolkes som et kursskifte fra Xbox-ledelsen.

Etter først å ha introdusert sine planer for Xbox One – med bruktspillsperre, krav om nettilkobling og mye snakk om tv- og underholdningstjenester – snudde Microsoft da det nærmet seg verdensdebuten for konsollen.

Mye kritikk og Sonys mer liberale Playstation 4-strategi, tvang trolig fram denne u-svingen.

Har lyttet på tilbakemeldingene

Spencer understreker i sin første uttalelse som nybakt Xbox-sjef, at spill og spillere er i kjernen.

– Det seneste året har vært en utviklende opplevelse for meg og hele Xbox-avdelingen. Vi har tatt i mot tilbakemeldingene, gjort våre produkter bedre og fornyet vårt fokus på hva som er det aller viktigste, nemlig brukeren.

Vårt mål er å samle et team i verdensklassen, jobbe hardt for å møte de store forventningene fra en dedikert fan-base, lage de beste spillene, den beste underholdningen, og lede an innen teknisk innovasjon, sier den nye Xbox-sjefen.

Spencer frister med at han kommer til å ha mer på hjertet under den viktige E3-spillmessa i juni. Der vil han trolig få mye scenetid, når Microsoft skal holde sin pressekonferanse.

Phil Spencer har allerede forskuttert at spillfokuset der vil bli stort.

FOTO (hovedbilde): Evork Djansezian, Afp/Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3