«Grand Theft Auto V» har solgt 45 millioner

Nå gleder Take-Two seg til pc-lanseringen.

4. februar 2015 10:27

(PressFire.no): «Grand Theft Auto V»-temperaturen er fortsatt høy. Utgiveren bak det rekordknusende storspillet, Take-Two, har nå lagt fram sine ferske tall fra julesalget.

45 millioner «GTA V» har så langt blitt solgt, til butikker. Ti millioner var til PlayStation 4 og Xbox One.

Tjente 300 millioner

Ti millioner er altså salg til de nye konsollene fra Sony og Microsoft, som skjedde i løpet av de seks siste ukene av 2014.

«GTA V» kom først ut til PlayStation 3 og Xbox 360 i september 2013. Fjorten måneder senere ble en nyversjon gitt ut til PlayStation- og Xbox-arvtagerne, og 24. mars er det pc sin tur.

Take-Two sier inntjeningen i tredje kvartal av finansåret (avsluttet 31. desember) ble 400 millioner kroner. Nettoinntektene er 301 millioner kroner, sammenlignet med 437 millioner kroner i samme periode året før.

VG247 og GamesIndustry.biz var blant dem som fulgte rapporteringen, og en påfølgende prat mellom Take-Two-toppene og investorer.

Strauss Zelnick, direktøren i Take-Two, understreker at enkelte utgifter i forbindelse med (den første) lanseringen av «Grand Theft Auto V» reflekteres i disse ferskeste tallene. Ikke unaturlig at slippet av det største underholdningsproduktet gjennom historien innebærer noen ekstra fakturaer i månedene etterpå – men Zelnick poengterer at de nå sitter igjen med «nesten én milliard dollar i kontanter og kortsiktige investeringer».

Ser fram mot «Evolve» og «GTA V» til pc

Ranspåbygget til «Grand Theft Auto V», «online heists» kommer ut «tidlig i 2015», gjentok Take-Two i forbindelse med at regnskapet ble lagt fram.

Rockstar har allerede fortalt at de har jobbet med denne oppgraderingen til «GTA Online» i lang tid. Lengre enn de først hadde forutsett.

Denne ransutvidelsen blir gratis.

Salgstall fra noen nøkkelprodukter i Take-Two-stallen:

«GTA Online» har 24 millioner brukere.

«Civilization»-serien har solgt 29 millioner, nå sist hjulpet av «Civilization: Beyond Earth».

«NBA 2K15» har solgt 5,5 millioner.

«Grand Theft Auto V» har til nå solgt 45 millioner eksemplarer (til butikk).

Strauss Zelnick trakk fram «GTA V» til pc og «Evolve» som de to største lanseringene de neste ukene og månedene, nå som Take-Two har startet på det fjerde og siste kvartalet av finansåret 2015. «Evolve» er det nye fra folka bak «Left 4 Dead», der fire spillere samarbeider for å ta has på monsteret – styrt av en femte spiller.

I motsetning til Electronic Arts, som var langt mer løsmunnet ved å dele fremtidsplaner og snakke om nye storspill myntet på julehandelen i 2015 og 2016, holdt Take-Two-toppen tett rundt nye prosjekter, skriver VG247.

Ingen hint fra offisielt hold om et nytt «Red Dead Redemption», «Mafia 3» eller «Bully 2», altså.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3