Frem med spretterten etter «GTA V»?

Flere ledetråder peker mot mer «Bully».

25. november 2013 13:54

(PressFire.no): Etter lanseringen av «Grand Theft Auto V» tidligere i år, er det foreløpig en godt bevart hemmelighet hva som blir det neste spillet fra Rockstar.

Selv har de antydet at de nå jobber med en «kjent merkevare».

Dette kom fram fra LinkedIn-profilen til Doron Feinstein, som jobber hos dette spillselskapet.

Har rettighetene i orden

Mange ønsker seg en oppfølger til «Red Dead Redemption», bare en av flere kjente lisenser Rockstar Games eier. San Diego-avdelingen deres har tidligere begynt å jakte forsterkninger – så det er håp om at et  nytt «Read Dead» kan bli realitet en dag.

Feinstein tilhører imidlertid Rockstars New England-studio. Det kan tyde på at det blir noe annet først. For eksempel en «Bully»-oppfølger.

Dette underbygges av en fersk patentsøknad fra Rockstar der de har sikret seg navnerettighetene til «Bully Bullworth Academy: Canis Canem Edit». Det er OXM som har snust opp denne.

«Bully» kom først ut i 2006 til PlayStation 2, to år senere dukket en Xbox 360-utgave opp – og i fjor ble det gjort tilgjengelig digitalt til PS3. I Europa var spillet kalt «Canis Canem Edit» (dog eats dog på latin).

En lignende navnepatent som den Rockstar gjorde i Europa den 20. november ble sporet opp i USA i sommer. Den gangen valgte Rockstar å gi et avfeiende «ingen kommentar»-svar til Gamespot, da de lurte på hva som er i gjære rundt «Bully».

«»

Flere hint om Bully 2

Det er fjerde gang Rockstar sikrer seg navnerettighetene for «Bully». Slike må nemlig fornyes med jevne mellomrom.

I løpet av de seneste åra har det vært flere ledetråder som peker mot at det jobbes med et nytt Bully. Komponisten Shawn Lee, som også lagde musikken til det første spillet, bekreftet i 2009 at han er koblet til prosjektet med å lage soundtracket til et «Bully 2».

En av Rockstar-grunnleggerne, Dan Houser, bekreftet overfor Gamasutra i 2011 at Vancouver-gjengen deres snuste på planene om å lage en slik oppfølger, men at «Max Payne 3» i stedet ble prosjektet de begynte med:

Det var ikke et driv for å gjøre det på den tiden, så vi sa i stedet: dere kan lage «Max», etter det ser vi hva vi kan gjøre med «Bully», fortalte Houser.

Leksepugging og buksevann

«Bully» kan beskrives som et «Grand Theft Auto» lagt til skolegården – der tema som mobbing og rivalisering utforskes i takt med at du, som hovedpersonen James Hopkins, blir innlosjert på kostskolen Bullworth Academy.

Vriene lekser (flere minispill plasserer deg rett på skolebenken), gryende romanser i skolegården og trussel om å få buksevann eller bank, er blant ingrediensene.

Rockstar har flere muligheter når det gjelder å gi ut oppfølgere. Et nytt «Max Payne» står neppe først i køen. Men de har signalisert at de kan komme til å lage mer «L.A. Noire», og tanken på et nytt «Red Dead Redemption» til de nye konsollene gir oss vann i munnen.

Rockstar har også forsikret at «GTA Online», multiplayerbiten i «Grand Theft Auto V», blir en forpliktelse i tiden som kommer. Det er forskuttert mer «GTA»-innhold og vedlikehold.

Og hva skjer egentlig med «Agent, spillet Sony annonserte de har fått eksklusivt i 2009? Til og med den amerikanske PlayStation-sjefen, Jack Tretton, innrømmet i 2011 til Gametrailers at han er usikker på hva som blir enden på den visa.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3