Mer sprettert og buksevann etter «GTA V»?

Rockstar har ikke gitt opp «Bully».

31. juli 2013 12:40

(PressFire.no): Det har blitt fire år siden Shawn Lee avslørte at han trolig skulle komponere musikk til en planlagt «Bully»-oppfølger.

Lee sto bak den bejublede musikken til 2006-spillet.

«Bully», eller «Canis Canem Edit» som det het i enkelte land, kan beskrives som et «Grand Theft Auto» lagt til skolegården – der tema som mobbing og rivalisering utforskes i takt med at du, som hovedpersonen James Hopkins, blir innlosjert på kostskolen Bullworth Academy.

At Rockstar Games og Take-Two har lyst til å lage «Bully 2» på et tidspunkt, er ingen hemmelighet.

I forrige uke sikret partene seg nye, utvidede rettigheter for å verne om dette merkenavnet, skriver Gamespot.

«Ingen kommentar»

Oppføringen, registrert hos United States Patent & Trademark Office, er langt fra en bekreftelse på at «Bully 2» nå er et prosjekt på skinner, eller at en annonsering er rett rundt hjørnet.

Det å sikre seg slike navnerettigheter er standardprosedyre i bransjen. Rockstar har markert «Bully»-reviret gjennom fire runder (første gang i 2004), skriver Gamespot.

Den nye patenten er – ikke uventet – sortert under kategorien «dataspill, videospillprogrammer og programvare».

Rockstar ønsket ikke å gi Gamespot en kommentar rundt «Bully»-statusen, eller de nye navnerettighetene som er anskaffet.

- Lag «Max Payne 3», etterpå ser vi på «Bully»

Det er ikke bare komponisten Shawn Lee som har uttalt seg om «Bully 2» de seneste åra. En av Rockstar-sjefene, Dan Houser, røpet i 2011 at deres Vancouver-avdeling snuste på slike planer - men hadde hovedansvaret for å lage «Max Payne 3» (2012) først.

Denne jobben skjøv litt på «Bully 2»-arbeidet, innrømmet Houser.

- Vi visste at vi ikke ville begynne på en «Bully»-oppfølger med det samme, hos disse folka, selv om dette er et spill vi – akkurat som med «Max Payne» – beundrer og kan komme tilbake til i fremtiden, sa Houser i et intervju med Gamasutra, mens praten kretset innom sjansene for mer «Bully».

Det var ikke et driv for å gjøre det på den tiden, så vi sa i stedet: dere kan lage «Max», etter det ser vi hva vi kan gjøre med «Bully».

Som kjent er nå Rockstar på oppløpssiden med sitt neste, «Grand Theft Auto V». Dette spillet lanseres i september.

Hva slags prosjekt dette spillstudioet fyrer opp etter «GTA V», er foreløpig uvisst. De har flere sterke kort på hånda: Et nytt «Red Dead Redemption» står svært høyt på ønskelista hos mange, hvis det ikke blir «Bully 2» først, da.

«Bully» ble først sluppet til PlayStation 2 i 2006. To år senere kom spillet ut i en nyversjon til Xbox 360, pc og Wii. Det ble lansert digitalt til PlayStation 3 på slutten av fjoråret.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3