Allerede inne på lista over tidenes mestselgende

Bare «Iron Man 3» holder følge med alle «GTA V»-rekordene.

23. september 2013 10:43

(PressFire.no): «GTA V» fortsetter å knuse rekorder. Ett døgn etter at Rockstar-spillet kom i handelen, hadde det allerede tatt skalpen til «Call of Duty: Black Ops» - spillet med den forrige omsetningsrekorden.

Det tok det nyeste «Grand Theft Auto»-spillet tre salgsdager å innkassere én milliard dollar (5,9 milliarder kroner). Denne milepælen ble nådd raskere enn noe annet spill – eller film, for den saks skyld.

«Black Ops» nådde milliard-grensen etter 15 dager. «The Avengers»-filmen trengte19 dager, skriver Bloomberg.

«Iron Man 3» er den eneste filmen som slår «GTA V»-omsetningen samlet, til nå, melder Bloomberg. Denne filmen er da også inne på lista over tidenes fem mest innbringende.

Allerede historisk

I England er tendensen lik: «GTA V» selger mer, og raskere, enn noe annet spill tidligere.

Etter bare fem dager i hyllene i øyriket, har det allerede rukket å komme inn på lista over historiens 25 mestselgende. Eurogamer skriver at de engelske tallene står seg godt mot hva forgjengeren, «Grand Theft Auto IV», presterte.

Femmeren selger 2,4 ganger bedre enn «GTA IV».

På lista over de ti toppselgende spillene i England i forrige uke, klarte «Pro Evolution Soccer 2014» andreplassen. På plassene bak ligger «The Last of Us» og «Saints Row IV». Men ikke tro at de øvrige titlene på topp 10-lista fikk noen særlig drahjelp av monstersalget til «GTA V»:

- Salgene fra de øvrige ni spillene på topp 10-lista representerte bare fire prosent (av det totale spillsalget i England, journ.merk.).

- Det er vanskelig å forestille seg en uke hvor én tittel har dominert så mye, eller at noe slikt noen gang vil inntreffe igjen, sier en talsmann fra salgsovervåkningstjenesten Chart Tracker ifølge Eurogamer.

- Allerede solgt 14 millioner eksemplarer

- Dette er et tegn på at store spilltitler fortsatt kan selge veldig bra mens vi er inne i overgangen til nye konsoller, uttaler analytiker Michael Olson fra Piper Jaffray til Bloomberg.

- Når vi beveger oss inn i denne konsollgenerasjonens siste fase, ser vi at spillpengene andelsmessig dreier mot et større fokus på toppspillene, noe som gjør at disse titlene gjør det sterkt, mens de mindre profilerte er under press, sier Olson.

Michael Olson har oppjustert forventningene til hvor godt «GTA V» kommer til å selge basert på temperaturen i markedet akkurat nå, og de første tallene som har tikket inn etter lanseringen 17. september.

Olson hadde opprinnelig spådd at «Grand Theft Auto V» kommer til å selge 14 millioner eksemplarer innen utgangen av denne måneden.

Det målet er trolig allerede nådd, så nå har han gått ut med en anbefaling til sine investorklienter om at Rockstar-spillet vil ha funnet minst 17 millioner hjem innen starten av oktober.

«GTA V» er (foreløpig) bare lansert til PlayStation 3 og Xbox 360.

Ryktene om at det i fremtiden kommer en pc-versjon – muligens også en PS4-/Xbox One-versjon – nekter å forsvinne.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3