«GTA V» omsatte for 4,6 milliarder kroner på én dag

Slår «The Avengers», «Iron Man 3», «Harry Potter» og «Batman» - til sammen.

19. september 2013 10:46

(PressFire.no): Interessen rundt svært etterlengtede «Grand Theft Auto V» har vært enorm, og det vises også igjen i salgstallene.

Spillet har ifølge en pressemelding fra utgiveren Take-Two omsatt for svimlende 800 millioner, dollar eller rundt 4,6 milliarder kroner, på bare 24 timer. Og det er ikke sluppet i Brasil eller Japan ennå.

Tallene overgår selv salgstitanen «Call of Duty: Black Ops II» som i fjor slo seg på brystet med 500 millioner dollar i omsetning i løpet av de første 24 timene i salg.

«»

The Avangers tjente småpenger i forhold

Salgstallene markerer også ifølge spillselskapet den største pangstarten for Take-Two gjennom tidene, og «Grand Theft Auto»-serien noensinne.

For å sette det i perspektiv: fjorårets største kinosuksess, «The Avengers», omsatte «kun» for 200 millioner dollar i løpet av den første helga.

Faktisk er det mer enn de amerikanske premiérehelgene til «The Avengers», «Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, «Iron Man 3» og «The Dark Knight Rises» - tilsammen. (kilde: Boxoffice Mojo)

«GTA V» er angivelig tidenes dyreste spill, og kostet omtrent 1,4 milliarder kroner å utvikle og markedsføre.

- Over 100 000 solgt i Norge første dag

Distributøren av dette spillet i Norge, Nordic Game Supply, bekrefter overfor PressFire og Dagbladet at spillet har solgt mellom 100 000 og 125 000 eksemplarer i løpet av de første 24 timene.

- «GTA V» har til de grader overgått våre forventninger, forteller nordisk pr- og markedsføringssjef i Nordic Game Supply, Jens Hvass.

Hvass påpeker også at flere butikker er utsolgt og at de nå jobber for å få fylt opp hyllene igjen. Mange butikker også i Norge hadde nattåpent på lanseringen.

Spillet imponerer ikke bare på salgslistene, men har høstet fantastisk kritikk over hele verden.  I skrivende stund ligger det faktisk på andreplass over tidenes mest kritikerroste spill på aggregatorsiden Metacritic – kun slått av «Grand Theft Auto IV».

FOTO (hovedbilde): Matthew Aslett/Demotix/Scanpix

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3