Er dette bevis for at «GTA V» kommer til pc og PS4?

Noen har funnet tegn i lekket kildekode.

16. september 2013 11:37

(PressFire.no): En av årets største begivenheter i spillbransjen, er uten tvil utgivelsen av «Grand Theft Auto V».

Spillet slippes egentlig 17. september, men mange som har bestilt fra nettbutikker har allerede fått kloa i disken. I tillegg ligger både PS3- og Xbox 360-versjoner av spillet tilgjengelig på piratnettsteder.

Fant «bevis» i «GTA V»-kode

Dette skal angivelig ha gitt kodesnoker fra 4chan anledningen til å pirke i kildekoden til spillet, og kan ha funnet ting som tyder på at spillet både kommer til pc og PlayStation 4.

De har funnet konfigurasjonsdata for pc, og det som skal være «orbis». Orbis var som kjent kodenavnet på PlayStation 4, og er i tillegg navnet på operativsystemet som driver PlayStation 4.

358 000 vil ha pc-versjon

Mange har stilt spørsmålet om hvorfor et av verdens største spill akkurat nå ikke kommer til pc eller de nye konsollene, som slippes i november.

Faktisk har spillere trommet til en underskriftskampanje for å få «Grand Theft Auto V» på pc, som i skrivende stund har rundt 358 000 underskrifter.

Vi vet også at Rockstar Games har rustet opp på pc-staben for «å bidra med å bringe [studioets] seneste titler til pc», het det i en stillingsannonse fra Rockstars avdeling i Leeds PC gamer ramlet over.

Tradisjonelt sett har pc-versjoner av Rockstar-spillene kommet ut etter at de har vært ute til konsoll i en kort periode. Unntaket er kritikerroste «Red Dead Redemption», som ikke finnes på andre plattformer enn PS3 og Xbox 360.

Vi gjør oppmerksom på at dette Inntil videre kun forblir spekulasjon da Rockstar Games ikke har kunngjort spillet for andre plattformer.

«Grand Theft Auto V» slippes til PS3 og Xbox 360 17. september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3