Forvent nytt «Bioshock» og «Red Dead»

Take Two-sjefen snakker om fremtiden.

31. mai 2014 11:38

(PressFire.no): Strauss Zelnick, sjefen for spillgigantenTake Two, som blant annet har studioer som Rockstar, Gearbox og 2K Marin i sin stall, snakket nylig om planene fremover på en analytikerkonferanse.

Og Zelnick gikk så langt som å nesten bekrefte at flere etterlyste oppfølgere til populære spill faktisk er på vei, melder Gamespot.

Kvalitet først

Zelnick ble spurt om hvorfor Take Two ikke kommer med flere oppfølgere, som så mange andre av deres konkurrenter, og svaret hans var at kundene vil ha «bedre» ikke «mer».

Han fokuserte på de spillseriene han betegner som «permanente» for selskapet, altså serier som vil bli satset på i overskuelig fremtid.

«GTA» er en naturlig permanent serie, så lenge Rockstar leverer kvalitet. «Red Dead» blir også betegnet som permanent av Zelnick, også med forutsetning av at kvaliteten ivaretas. Han nevnte også «Borderlands» og «NBA» som serier med en sikker fremtid hos Take Two.

Foreløpig vet vi bare at et nytt «Borderlands»-spill er under utvikling, «The Pre-Sequel» skal lanseres til høsten. Take Two har også tidligere sagt at noe nytt fra Rockstar vil ankomme de nye spillkonsollene innen 1. april 2015.

Spekulasjoner om et nytt «Red Dead»-spill er ingenting nytt, så her er det nok bare å vente på en offisiell bekreftelse før eller senere.

Kommende «Evolve» er også et spill Zelnick håper kan bli en serie, men foreløpig er ingenting avklart der.


blir

Det mer «Bioshock»

En annen respektert serie fra Take Two er «Bioshock». Her er situasjonen vært litt mer dramatisk, da den opprinnelige skaperen av «Bioshock», Ken Levine, nedskalerte sitt studio dramatisk for noen måneder tilbake, og kommer nok ikke tilbake til spillserien.

Strauss Zelnick sier at det er studioet 2K Marin som nå har ansvaret for «Bioshock», og han har troen på at spillene i serien har fortsatt ekstremt mye potensial. Utviklerne i 2K Marin har tidligere jobbet med «Bioshock 2», selv om dette studioet har også vært gjennom ganske omfattende reorganiseringer.

Zelnick forteller også at Take Two har generelt sett svært høy kvalitet på spillene sine, og har ikke hatt mange flopper de siste årene. Med ett unntak:

— Av alle floppene våre jeg kan komme på, er det minst én som var en feilaktig avgjørelse fra min side, og det var «Duke Nukem».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3