Annonse
Annonse
Rockstar er klare for nye konsoller
Nytt «prosjekt» kommer før neste sommer.
No items found.
14. May 2014, 10:21

(PressFire.no): Denne årstiden  klemt mellom perioden der selskaper er nødt til å informere investorene sine, og like før den viktige E3-spillmessa starter i Los Angeles – er interessant.

Rockstars eiere, Take-Two, fortalte sine investorer i går at de har en utgivelse planlagt til «de nye konsollene», og at det er «Grand Theft Auto»-gjengen som står bak. 

Vil ikke bekrefte E3-besøk

Take-Two sier ikke mye om hva dette dreier seg om i denne omgang. Men selskapet bekrefter at lanseringen skjer i løpet av inneværende finansår.

Det vil si før 1. april 2015.

Take-Two ville ifølge Eurogamer og CVG.com ikke kommentere om Rockstar er tiltenkt en rolle under E3-spillmessa neste måned, der denne typen nyheter hører hjemme.

Det er et par prosjekter vi kan spekulere i – hvis dette bunner ut i noe helt nytt, og ikke «bare» er en forventet «GTA V»-versjon til pc og nye konsoller:

«Red Dead Redemption»- og «Bully»-oppfølgere peker seg klarest ut. Førstnevnte solgte over 13 millioner eksemplarer. «Bully 2» er også en kandidat, for det har for lengst dukket opp ledetråder til et nytt «GTA-lagt-til-skolegården»-spill.


Linket til Sony-pressekonferanse

I forbindelse med gårsdagens finansrapportering og presentasjon av planene overfor investorene, sa Take-Two-direktør Strauss Zelnick ifølge CVG.com at han forventer et økonomisk bidrag fra Rockstar på i størrelsesorden 45 prosent i løpet av finansåret 2015 (perioden fra 1. april 2014 til 31. mars 2015).

«GTA V»-lanseringen til nye konsoller (og pc) er foreløpig ikke bekreftet, men ryktene har florert i lengre tid. 

De blusset opp senest i forrige uke. Dualshockers skrev at PS4-versjonen vil bli avslørt på Sonys E3-pressekonferanse i juni, basert på et tips de har fått – så ta dette med en klype salt.

Ti nye spill på vei

Strauss Zelnick sa i løpet av gårsdagens finansprat at Rockstar til nå har solgt 33 millioner eksemplarer av «Grand Theft Auto V» (salg til forhandlere, ikke nødvendigvis til kunder).

Selskapet fikk også drahjelp fra «Borderlands 2» (9 millioner eksemplarer) og «BioShock Infinte» (6 millioner).

Take-Two melder at de har minst ti nye spill som skal utgis i løpet av finansåret. Fem av disse vet vi allerede om: «NBA 2K15», «WWE 2K15», «Borderlands: The Pre-Sequel», «Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth» og «Evolve».

Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum