«GTA V» har knust sju verdensrekorder

Prisene regner på Rockstar.

9. oktober 2013 13:51

(PressFire.no): «Grand Theft Auto V» er ikke bare det raskest selgende spillet gjennom tidene, men også det underholdningsproduktet som kjappest kom seg til milepælen 1 millard dollar.

Dette er bare et par av rekordene Rockstar kan notere seg for.

Guinness World Records har nå anerkjent noen av bragdene og noterer spillet for totalt sju slike utmerkelser. Disse kommer selvsagt med mellom to permer når det er duket for neste bokutgivelse.

- Har tatt kampen med Hollywood

- «GTA» fortjener virkelig å bli anerkjent som et ikon blant moderne britisk kultur, og vi er henrykte over å kunne ha med spillet i rekordbøkene, sier sjefsredaktøren i Guinness World Records, Craig Glenday, i en uttalelse.

Spilling er ikke bare en nisjehobby, noe «GTA V» har bevist, det er spennende at det har tatt kampen med mektige Hollywood og vunnet, forteller Glenday videre.

Craig Glenday avslører videre at han selv har opphav i Skottland, der Rockstar North også holder til.

- Jeg er også stolt, som en «Dundonian», å kunne ønske denne hjemmedyrkede serien velkommen tilbake til Guinness World Records-bøkene.

Knuste «Call of Duty»

Flere av de sju rekordene er velkjent om man har lest nyheter siden spillanseringen. Kjapt oppsummert handler det om at Rockstar har sopt inn eventyrlig mye penger og knust salgsrekorder – også målt opp mot «mektige Hollywood», som Craig Glenday er innom.

Etter det første døgnet i salg hadde «GTA V» sopt inn 800 millioner dollar, rapporterte Forbes, det dobbelte av hva enkelte analytikere hadde spådd på forhånd. Dermed ble den forrige rekorden knust. «Call of Duty: Black Ops 2» oppnådde 500 millioner dollar på sine første 24 timer etter lansering.

Den mest eksotiske av disse Guinness-rekordene handler om at «GTA V» også kan smykke seg med «den mest sette traileren». Hele prisdrysset finner du her:

* Bestselgende action-eventyrvideospill (i løpet av 24 timers salg).
* Bestselgende videospill (i løpet av 24 timers salg).
* Raskest til å nå 1 milliard i bruttoomsetning, sammenlignet med alle underholdningsprodukter.
* Det videospillet som raskest nådde 1 milliard dollar i bruttoomsetning.
* Videospillet med mest inntekter (målt etter 24 timer).
* Best inntjening av samtlige underholdningsprodukter (i løpet av 24 timer).
* Mest sette traileren (for et action-eventyrspill).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3