Gikk du glipp av helgas PlayStation-avsløringer?

Se pressekonferansen her.

8. desember 2014 20:12

(PressFire.no): Lørdag kveld ble PlayStation Experience-eventet sparket i gang, en todagers offensiv fra Sony avholdt i Las Vegas.

Litt overraskende gikk Sony ut fra disse startblokkene med en pressekonferanse helt i E3-skala, rent produksjonsmessig, og flere ferske og hittil ukjente spill trillet ut fra denne to timer lange briefen.

Som ventet ble de aller første spillscenene fra «Uncharted 4» vist fram. I løpet av en 15 minutter lang sekvens ser vi skattejeger Nathan Drake svinge seg langs bergskrenter og håndtere fiender slik vi er vant til fra den kanten.

«Uncharted» åpnet dette showet. Spillet kommer ut i løpet av 2015, forsikret samtidig Sony.

NB! Du kan se hele Sony-briefen i videovinduet.

Tim Schafer-show

Av de nye spillene avslørt lørdag kveld, kan vi nevne «Drawn to Death» fra David Jaffe. Dette «tegneblokkskytespillet» er fortsatt tidlig i utviklingen, men Jaffe forsikret at han har planer om å tilby et «voldelig og bisart landskap».

Dette er ord fra mannen som unnfanget «God of War» og «Twisted Metal», så det spares altså ikke på effektene denne gangen, heller.

Overlevelsesskrekk, uten et tradisjonelt og lineært mål å strekke deg etter, er oppskrifta i «The Forest» (PS4). Spillet er allerede varslet til pc, og kan testes via Steams Early Access.

Utviklerne forklarer at konseptet skal inspirere folk til å bruke noen av delemulighetene integrert i PS4-konsollen.

NB! Du finner mer ferskt nytt om «The Forest» i denne saken.

Tim Schafer hadde en hel rekke nyheter å avsløre i løpet av lørdagens Sony-show. «Day of the Tentacle» gjenoppstår i en nyversjon. Denne eventyrklassikeren kommer både til PS4 og Vita i løpet av 2015 (pluss pc og Mac).

Toakteren «Broken Age» slippes til PS4 og Vita neste år, kunne Schafer også fortelle, og lanseringen av «Grim Fandango» skjer allerede 27. januar.

Skytespillet «Planetside 2» er allerede forskuttert i en konsollversjon. Nå nærmer det seg, for Sony har åpnet slusene for interesserte til en nært forestående betatest på PS4. Spillet kom først til pc i 2012.

Indieflørten fortsetter

Ellers er det et klart tegn å spore fra pressekonferansen: Sony vil definitivt fortsette flørten rettet mot indiespillskapere en stund til – og girer også opp de dristige og originale satsningene. Spill med utfordrende konsepter og modig design, eller en annen grad av «annerledeshet».

«Wattam», for eksempel, fra mannen bak «Katamari Damacy». Keita Takashi har slått seg sammen med Robin Hunicke, som tidligere jobbet i Thatgamecompany («Journey», «Flower»).

Vi fikk også en gløtt på det neste fra «The Unfinished Swan»-gjengen, kalt «What Remains of Edith Finch» (i denne saken kan du lese mer om dette spillet, og se traileren).

Folka bak «Towerfall: Ascension» proklamerte at deres neste, «Skytorn», kommer til PlayStation 4. Stilen til dette nye er ikke ulikt «Towerfall».

Det neste er kanskje oppfølgeren veldig få hadde regnet med å se? «Fat Princess Adventures» byr opp til samarbeid for fire.

Det er fem år siden det første «Fat Princess». Noe vil føles familiært fra den gangen, forsikrer utviklerne, men de har forklart at det også vil bli dypere oppgraderingsmuligheter til de ulike klassene. Spillet kommer til PlayStation 4.

Sony hadde også et push mot Vita-konsollen, noe den ferske PlayStation-sjefen i USA, Shawn Layden, passet på å understreke mot slutten av pressebriefen.

Alle dere som driver og sender meldinger til meg: Her kan dere se, vi har fortsatt plenty kjærlighet overfor Vita, sa Layden.

Flere av de nye Vita-spillene kommer både til en av stuekonsollene og håndholdtmaskinen, ofte med cross buy (kjøp én av versjonene, spill til flere).

«Super Time Force», først Xbox One-eksklusivt, kommer både til Vita og PlayStation 4 neste år.

En tvist for å ta litt ekstra eierskap til en tittel som altså først kom ut til erkefienden? Shuhei Yoshida, sjefen i Sonys World Wide Studios, blir en av spillfigurene i PlayStation-versjonene av dette hektiske plattformspillet.

Gjengen bak «Guacamelee» viste sitt nye, «Severed». Dette dreier seg om et Vita-spill.

Hvor stort er egentlig «No Man’s Sky»?

8-bitsnostalgikere har nok bitt seg merke i godbiten «Shovel Knight». Spillet utviklerne selv beskriver som en miks av «Mega-Man», «Castlevania» og «Dark Souls», har tidligere kun vært tilgjengelig på Nintendos 3DS, Wii U og pc.

Dette pixelplattformspillet kommer til PlayStation 3, PlayStation 4 og Vita en gang neste år. Capcom har forklart at det skal gå an å kjempe på tvers av plattformene, enten du spiller på pc eller PlayStation 4.

Før de lagde «Transistor», skaffet dette San Francisco-foretaket seg mange venner med «Bastion». Actionrollespillet som startet på Xbox 360 kommer til PlayStation 4 og Vita en gang neste år. Dette blir et såkalt cross buy-spill, og Supergiant sier de også prøver å få til lagring som strekker seg over begge plattformene.

«Street Fighter V» ble demonstrert for første gang fra Sony-podiet. Den gamle slåssekjempen kommer altså tilbake, og blir eksklusiv til PS4 av konsollene.

Det samme gjelder «Ultra Street Fighter IV». Slippdatoer til disse to er foreløpig ikke annonsert.

Og selvsagt var «No Man’s Sky» en av godbitene. Vi fikk en ny titt fra Hello Games’ ambisiøse sci-fi-prosjekt (se fersk video fra spillet her). Shaun Murray var en av de siste opp på podiet, og sa tiden var riktig for å prøve å demonstrere hvor stort dette universet de lager egentlig er. Tidligere har vi hørt snakk om at det vil ta flere milliarder år hvis du besøker hver planet i spillet, i minst ett sekund.

NB! Dette er bare et utvalg av nyhetene fra PlayStation Experience og spillene vist fram der.

Hele lista finner du her.

Sony har nå frigitt Vegas-briefen. Du kan se alle annonseringene fra pressekonferansen i videovinduet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3