Eventyrklassikeren «Grim Fandango» står opp fra de døde

Og sjefen sjøl skal gjøre jobben.

11. juni 2014 11:52

(PressFire.no): Et jubelbrøl gikk gjennom salen på Sonys E3-pressekonferanse, da det ble annonsert at en av de virkelig store eventyrmastodontene nå pusses opp og lanseres til PlayStation 4 og Vita.

Spillet det er snakk om er det ikke ukjente «Grim Fandango», som kom ut til PC-plattformen i 1998.

Dødens reiseagent

I «Grim Fandango», spiller du som Manny Calavera på en reise gjennom underverdenen og dødsriket. I motsetning til tidligere eventyrspill fra LucasArts, som bestod av pek-og-klikk, styrer du her med piltaster eller håndkontroller.

Grafikken består av tredimensjonale figurer og pre-rendrete bakgrunner.

Det er Tim Schafers eget studio Double Fine som står for oppussingen av denne 15 år gamle eventyrgodbiten, i samarbeid med Sony.

Mer om historien til dette spillet kan oppleves i dokumentaren fra 2 Player Productions som Sony nå har lagt ut på PlayStation-bloggen.

Nedstøvet arvesølv

Etter Disneys oppkjøp av LucasArts og LucasFilms, ble veien åpnet for å lisensiere bort noe av arvesølvet som hadde støvet ned gjennom åra.

Double Fine Productions sikret seg rettighetene i fjor.

Avsløringen av nyversjonen skjedde på typisk Schafer-vis. Sonys Adam Boyes var godt i gang med å fortelle E3-publikummet hvor viktig det er med tilbakemeldinger fra PlayStation-fans, som vi ofte hører fra slike tilstelninger.

Men så dukket det opp et mystisk brev skrevet av en 10 (eller 12 år gammel jente) ...

Spillet kommer til eksklusivt til PlayStation 4 og Vita. Noe lanseringsvindu, har vi imidlertid ikke hørt noe om ennå.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3