Dårlig flymat er den minste bekymringen i «The Forest»

Kommer til PS4.

8. desember 2014 18:23

(PressFire.no): I forbindelse med helgas PlayStation-tilstelning i Las Vegas, avslørte Sony en rekke nye titler.

Et av disse heter «The Forest».

Dette er overlevelsesskrekk, uten et spilltradisjonelt og lineært mål å strekke seg etter. Det er noe av oppskrifta til utviklene i Endnight Games.

NB! Se den ferske traileren i videovinduet.

Blir en dypere opplevelse

PlayStation-bloggen beskriver folka bak at dette ikke blir en opplevelse med datastyrte folk ute etter å hjelpe. Heller ikke tekstbokser som popper opp på skjermen og leder deg på «riktig vei».

Utviklerne håper konseptet skal inspirere folk til å bruke noen av delemulighetene integrert i PS4-maskinene.

«The Forest» ble annonsert for et års tid siden, og er allerede tilgjengelig i en tidlig versjon til pc via Steams Early Access-menyer (i en pre-alpha-utgave).

Nå flyttes altså uhyggen over på en av hjemmekonsollene. Det har studioet bak tenkt å utforske.

– Folk elsker å dele spillopplevelsene, i tillegg til å se andre spille, forklarer Endnight på bloggen.

Du kan vise basene som er bygd, stedene folk har besøkt, eller bare hvor mange trær som er kappet ned. I onlinedelen får du et ekstra lag av realisme når den sprakende walkie-talkie-lyden kommer ut fra DualShock-kontrolleren.

– Dette tar spillerne dypere inn i opplevelsen, mener Anna Terekhova, en av grunnleggerne av Endnight Games.

Lek med kannibaler

«The Forest» er altså i startgropa. Men det vi har sett og hørt om prosjektet foreløpig, understreker at dette definitivt ikke blir en koselig skogstur.

Ekle elementer og episoder er jo bare nødt til å inntreffe.

Du spiller som den eneste overlevende etter et flykrasj. Raskt blir det klart at du har andre og mer alvorlige ting å tenke på enn den dårlige flymaten du kanskje har innabords på dette tidspunktet, når du tar de første skrittene inn i naturen.

I områdene der du skal bygge, utforske og prøve så godt du kan å overleve, eksisterer det nemlig noen kannibalistiske mutanter.

Tenk tilbake til barndommen din: utendørs lek, bygging av fort og kasting av stein i en innsjø. Nå kan du legge til kannibaler som ønsker å rive deg i stykker, forteller spillstudioet om prosjektet sitt, for å sette deg i riktig stemning.

Når det gjelder pc-versjonen av «The Forest», har Endnight Games allerede forpliktet seg til å støtte Oculus Rift.

Med Sonys egen VR-satsning på gang, kalt Morpheus, er det åpenbare sjanser for at skogsturen kan bli enda mer intens – hvis en slik støtte bakes inn i PS4-utgaven.

Spillet kommer til PlayStation 4. Foreløpig er det usikkert når det er ferdig. «The Forest» kom til Early Access på Steam i sommer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3