Frister det med en tur «Tilbake til fremtiden»?

Ukas nedlastbare nyheter inkluderer Doc Brown og Marty McFly.

11. mars 2011 15:04

Denne uka er den nest siste med Xbox 360-kampanjen kalt The House Party. «Torchlight» er den ferske, digitale spillgodbiten som kan bli ditt for 1200 Microsoft-poeng – actionrollespillet som er utviklet av folka bak spill som «Diablo» og «FATE», og som vår anmelder på alle måter syns fungerte helt fint da det kom til PC i 2009.

Tidligere i The House Party- kampanjen, har vi fått servert «Beyond Good & Evil HD», «Bejeweled Blitz» og «Hard Corps: Uprising». Neste uke avsluttes XBLA-kampanjen med lyssky gambling i «Full House Poker».

Les også: Vår anmeldelse av «Beyond Good & Evil HD».

«Torchlight» har fått et kontrolloppsett som utviklerne i Runic Games mener kler Xbox 360. De har nylig fortalt at de overhodet ikke kommer til å slippe dette spillet på PlayStation 3 på grunn av en avtale de signerte med Microsoft for en tid tilbake. Samtidig jobber studioet med å utvikle «Torchlight 2» (ventet til sommeren), samt MMO-versjonen som antageligvis blir summen av alle erfaringene Runic gjør seg etter to «Torchlight»-utgivelser.

«Torchlight 2» får en samarbeidsmodus, det er allerede bekreftet, mens «Torchlight» i MMO-drakt nok blir enda hissigere og større. Det virker som en fornuftig, ekspanderende og temmelig forlokkende plan. 

«Torchlight», Tiger og «Top Spin 4»

I den seneste podcasten til Giant Bomb, bekrefter utvikleren at det ikke har manglet på interesse fra andre enn Microsoft om å få lagd nye versjoner av «Torchlight». Men i stedet for å bruke tid på å lage ytterligere porter til PlayStation 3, iPad og/eller Nintendo DS, brukte Runic Games anledningen med Microsoft til å lage én bra versjon. Og ta med seg denne ene erfaringen inn i utviklingen av «Torchlight 2».

«Torchlight» koster 1200 Microsoft-poeng (som tilsvarer en hundrelapp).

Tennissesongen på konsoller begynner snart. Både «Top Spin 4» og «Virtua Tennis 4» er snart lanseringsklare, og førstnevnte har nå fått en demo på Xbox 360.

«Føl spenningen og energien fra US Open», frister utvikleren med. Du blir kastet inn i et tie break i denne turneringen – og kan spille som Roger Federer (den ekte Federer, formoder vi) eller Rafael Nadal. Før én av dere når sju poeng, og dermed avgjør tie breaket, er det mulig å teste ut spillets nyanser. «Top Spin 4» handler om timing på skuddene i motsetning til «Virtua Tennis 4», der det dreier seg om å lade opp mest mulig skuddkraft. Vi gleder oss til å teste ut disse to tenniskamphanene nå med det aller første.

Det er mer sport på Xbox LIVE Marketplace. For også det nye Tiger Woods-spillet nærmer seg lansering. Demoen til «Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters» har dukket opp i menyene på Xbox 360 siden sist.

Og legger vi til at «Lara Croft and the Guardian of Light» nå er mulig å handle til halv pris på Xbox LIVE Marketplace, så nærmer vi oss å ha skummet igjennom utvalget på Xbox 360 sin onlinetjeneste for denne uka. Det er ikke bare spillet, men også de nedlastbare utvidelsene som nå kan kjøpes til halv pris ut denne uka. 

Nye gratisspill for PlayStation Plus-medlemmer

Det er et par-tre utvidelser til begge konsollene som vi syns det er helt naturlig å nevne. «Assassin’s Creed: Brotherhood», for eksempel – dette spillet har fått nytt innhold. The Da Vinci Disappearance koster 75 kroner på PS3, men du kan også få kloa i denne på Xbox 360 om du er hypp på mer innhold – både til enspiller- og flerspillerdelen av spillet.

Ezio oppdager noen mystiske skriblerier på gulvet etter at Da Vinci tydeligvis har forsvunnet. 

Du får beskjed om å finne noen Leonardo-malerier, og får noen GPS-holdepunkter om du bruker de små grå. The Da Vinci Disappearance inneholder åtte nye oppdrag til énspillerdelen, to nye miljøer og 10 achievements. Flerspillerdelen inneholder to nye spillmoduser, ett nytt kart og fire nye karakterer.

Om du har savnet Porsche sitt nærvær i «Need for Speed: Hot Pursuit», det fantastiske bilarkadespillet som kom ut like før jul, så blir du sikkert gira over å finne ut at du nå kan handle tre biler fra denne bilfabrikanten – enten enkeltvis for 25 kroner per pakke, eller i én smekk (52 kroner på PlayStation Store). Samme uke som «Dragon Age II» ble lansert har utvikleren BioWare gjort som de annonserte for litt siden; nemlig å slenge ut den første dosen nedlastbart innhold.

Vi kan nå se litt nærmere på PlayStation 3-menyen. Det er litt snacks der, spesielt om du liker gratisspill og har punget ut for å være Plus-medlem. Du finner nemlig nå en demo av «Mortal Kombat», du får «Sonic the Hedgehog», «Astro Tripper» og «Guilty Gear» helt gratis – og kan i tillegg laste ned de to minis-titlene «Pix’n Love Rush» og «Enigmo» uten at det koster deg en krone.

I tillegg består mars-menyen for PlayStation Plus-kunder av en rekke tilbud. Du kan blant annet handle «Fat Princess», «Premier Manager», «Star Drone» og «Cool Boarders» til halv pris.

Lara Croft, «'Splosion Man»-kopi og Marty McFly

Telltales episodebaserte «Back to the Future: The Game» har endelig funnet veien til europeiske PlayStation 3-menyer. Den første episoden kan du laste ned gratis, mens det koster deg 199 kroner å handle hele sesongen (som består av fem avsnitt som fortløpende blir gjort tilgjengelig med én måneds mellomrom).

Dette spillet er forresten tilgjengelig for alle PS3-eiere. Og om vår anmelder er ved sine fulle fem, så kan det være verdt å teste dette eventyret. Spesielt ettersom første dose er gratis. (PS: Dette spillet er også tilgjengelig til PC/Mac samt iPad).

«Explodemon!» er et spill som koster 75 kroner. Du kan også teste en gratis smakebit først, om du føler for det. Utvikleren frister med at du her kan prøve deg i rollen som universets mest ødeleggende helt. Du må eksplodere for å ødelegge fiendene og objekter du møter på underveis, og for å komme deg opp og fram i dette plattformactionspillet.

NB! Se trailer fra «Explodemon!» her.

Høres litt ut som «’Splosion Man», gjør det ikke? Det har tydeligvis blitt en trend dette året å kopiere Twisted Pixels fantastiske XBLA-spill, som snart får en oppfølger – med sløyfe på.

Denne uka fortsetter sjarmoffensiven fra Lara Croft. Du finner PS One-spillet «Tomb Raider III» i digital form, kompatibelt både til PS3 og PSP. Dette spillet koster 75 kroner. Etter at en meteor traff Antarktis for tusener av år tilbake, oppdager Lara at sjokkbølgene fortsatt har gitt ringvirkninger inn i moderne tidsregning. Hun følger ledetråder som fører henne fram til en dødelig hemmelighet…

Ukas minis-tittel heter «Doodle Pool» og er et biljardspill du kan nyte alene eller med en venn. Dette spillet koster 22 kroner. Og nevner vi i tillegg at du kan laste ned en demo fra «Bionic Commando Rearmed 2» samt «MotorStorm: Apocalypse», så begynner det å ligne på helg. Det er bare å fyre opp konsollen og laste ned, om du fant noe i denne saken som frister.

Her er traileren til Xbox 360-versjonen av «Torchlight», spillet som nå kan lastes ned for hundrelappen via LIVE Marketplace.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3