Et samlet pressekorps trodde de møtte Roger Federer

Men egentlig snakket de med Andy fra London.

9. februar 2011 16:50

KØBENHAVN (PressFire.no): Andy Cobb er tilknyttet et britisk castingbyrå som leier ut liksom-celebriteter til store og små arrangementer. Han er bosatt like utenfor London og portretterer idrettsstjernen Roger Federer bedre enn noen andre. Kanskje bare med unntak av Federer selv, da.

I forrige uke var Andy hyret inn for å spille rollen som sin mer kjente dobbeltgjenger, i forbindelse med promoteringen av det kommende tennisspillet «Virtua Tennis 4».

Det litt spesielle var at arrangøren «glemte» å fortelle de fremmøtte at dette slettes ikke var Roger Federer - bare en brite som ligner skremmende mye. 

Flere av journalistene hadde allerede forlatt arrangementet da vi begynte å ane ugler i mosen. Mange var nok overbeviste om at de hadde fått et scoop i form av et intervju med Roger Federer. Han gjorde et titalls intervjuer for å rose «Virtua Tennis 4» og signerte flittig autografer.

Arrangøren hadde invitert til en pressedag i Farum Tennishall litt utenfor København. Overraskelsen var stor da Federer ble ropt opp for å teste «Virtua Tennis 4» sammen med danske Malou Ejdesgaard, makkeren til Caroline Wozniacki i double-turneringer.

Et TV-team fra Danmark lusket i beina på en hvitkledd og sporty antrukket Federer, og fikk til slutt intervjuet de ønsket seg. Noen håpefulle barn fikk signert en tenniscap og forlot hallen med brede glis og stjerner i øynene. Roger Federer sosialiserte med de fremmøtte - og ble omsvermet av fire jenter med ansvaret for bevertningen.

Men det var altså noe som ikke helt stemte. Den første ledetråden kom kanskje da Federer ble slått av Malou Ejdesgaard under spillingen av «Virtua Tennis 4». Ejdesgaard, som på sitt beste har vært ranket som nummer 717 i verden.

NB! Se video fra kampen mellom Ejdesgaard og «Federer» nederst i denne saken.

- Måtte ta noen push-ups og klippe håret for å gli inn i rollen igjen

Til alt overmål er Federer plastret over coveret til det forestående spillet. Lurer på hva tennisesset sier når han eventuelt får se bilder og video «av seg selv» fra København? La oss i så fall håpe han har en viss humoristisk sans.

Under lunsjen bestemte «Federer» seg for å lette litt på sløret.

- Jeg jobber for et castingbyrå i London, gjør eventer og diverse sponsortilstelninger, hvisket Andy mens han gumlet videre på det danske rugbrødet.

Han fortalte at han nylig måtte klippe håret for å gli inn i rollen igjen, etter å ha hatt en liten ferie.

- Det ble en del øl og lite aktivitet i ferien, så jeg måtte stramme meg opp og ta noen push-ups for ikke å avsløre meg selv når det gjelder fysikken.

Hvorfor er det ingen som forteller at du ikke er Federer? Er det ikke på tide å avblåse spøken nå, før alle har dratt herfra?

- Vel, det er ikke første gang dette har hendt. Oppdragsgiverne som booker meg til selskaper, eventer, sponsorarrangementer og lignende, har ofte en regel om at så lenge folk ikke spør meg direkte om jeg egentlig er Roger Federer, så trenger ingen å vite sannheten.

- The Sun brukte meg i en sak der de skulle gi Tiger Woods en køddepris etter at hans utroskap ble kjent. Jeg ble hyret inn og skulle motta prisen på vegne av Woods. I rollen som Federer, selvsagt. Slike saker kommer de britiske avisene unna med hele tiden, sier Andy.

Litt tidligere denne dagen hadde han lagt igjen ytterligere hint om at han kanskje ikke var den han ble introdusert som. Andy oppgav lite glamorøse Crystal Palace som sitt favorittlag, mens han sto og bivånet noen journalister spille som han selv i «Virtua Tennis 4».

Engelsken hans var dessuten for bra. Fullstendig blottet for den sveitsiske aksenten som Federer jo har.

Vi spurte i tillegg om hva sesongens store mål var. Han svarte oppskriftsmessig; «det er nødt til å være Wimbledon». Men da han skulle oppsummere sine meritter i nettopp denne turneringen, måtte han spørre seg selv hvor mange titler han hadde til nå – og kom aldri fram til et klart svar. Andy var i tillegg ustø da han skulle omtale sin nærmeste rival i Wimbledon-sammenheng, Bjørn Borg.

- Ikke så kult å jobbe som Gary Glitters dobbeltgjenger om dagen

Vi var to norske journalister som lunsjet videre med Andy mens han brettet ut hvordan det er å være look alike – og han fortalte flere morsomme episoder.

- Etter at Federer ble slått ut av Wimbledon for noen år siden, ble jeg booket for å gå rundt på et supermarked med en diger handlevogn. Jeg ble fotografert mens jeg hamstret mengder av usunn mat, iført tennisantrekket. For å skape sensasjonssaken; «Federer trøstespiser etter å ha blitt knust i Wimbledon!».

- Har du selv møtt Federer?

- Nei, men om det skjer én gang håper jeg virkelig han er kulere enn det David Beckham er mot sin look alike. Beckham har nedlagt totalforbud mot at de to kan oppholde seg i samme rom. Stemningen er mildt sagt dårlig de to i mellom.

Tenker du noen gang på å prøve å bevare Federers gode navn og rykte når du er ute og «representerer» på slike tilstelninger – eller oppstår det fristelser i forhold til det å leve livet som en superstjerne for en time eller to?

- I forbindelse med et event møtte jeg et par hyggelige jenter. Etterpå dro vi til en pub og drakk en øl. Da jeg bestilte et par runder til og tok meg en røyk, utbrøt de; «men herregud da! Du skal jo spille Wimbledon-match i morra!?», ler Andy.

- Jeg ønsker på en måte at Federer snart blir involvert i en skandale. Som Thierry Henry eller Tiger Woods. Henry handset jo Frankrike videre til VM-sluttspillet i Sør-Afrika, mens Tiger viste seg å være en rundbrenner. Det hadde vært fantastisk om også Federer ble avslørt og får en liten ripe i lakken. Så er på en måte hele trekløveret fra Gillette-reklamen forenet med den samme typen negativ omtale, smiler dobbeltgjengeren.

- Men det bør ikke være for alvorlig. Ikke at Federer blir fersket med ett tonn barneporno, for eksempel.

For da står vel du i fare for å miste levebrødet ditt?

- Nettopp. En som er tilknyttet samme castingbyrå som jeg jobber for, er Gary Glitter-look alike. Du kan si det sånn at oppdragene hans minket kraftig etter at Glitters utskeielser ble kjent…

PressFire fikk en kommentar fra arrangøren og spillutgiveren, Pan Vision. De vedgår at spøken aldri ble avslørt i løpet av denne pressedagen.

- Under introduksjonen sa jeg; «og her har vi den EKTE Roger Federer….helt sant», mens jeg blunket lurt. Den ekte Roger Federer ville ha kostet omtrent 200.000 dollar. Det er litt over vårt PR-budsjett.

- Andrew Cobb fra Fake Faces i England kostet en brøkdel, sier Mike Skyte, Marketing Manager for Pan Vision i Danmark. 

 

Se «Federer» mot danske Malou Ejdesgaard i «Virtua Tennis 4» (Video: PressFire.no):

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3