Nytt iPhone-spill anklages for plagiat

«’Splosion Man»-skaperne er forbannet.

12. januar 2011 16:52

Sommeren 2009 vant Xbox LIVE Arcade-spillet «’Splosion Man» manges hjerter, inkludert PressFires anmelder. Spillet var til og med plukket ut som en av Microsofts darlinger til kampanjen Summer of Arcade.

Nå har Capcom sluppet et spill kalt «MaXplotion» på App Store som har svært mange fellestrekk med kritikervinneren. Det har fått utviklerne Twisted Pixel, som stod bak «’Splostion Man», til å reagere.

- Ikke helt sikker på hva jeg skal si om «MaXplosion». Det gjør meg forbanna. Tipper vi må lage et bedre iPhone-spill enn dem. Burde ikke være vanskelig.. Det beste av alt er at vi pitchet «’Splosion Man» til Capcom og de sa nei, skriver Twisted Pixel-grunnleggeren Michael Wilford på Twitter.

Wilford skriver også at han alltid kommer til å elske Capcom for hva de ga ham i barndommen, men setter spørsmålstegn ved hva selskapet har blitt. Programmereren Mike Henry synes «MaXplosion» er triste greier:

- Hvis du skal stjele et spill, bør du i det minste forstå hva som gjør det gøy, skriver han på Twitter.

Senere la han til:

- Å låne er bra. Vi gjør det hele tiden. Men dette spillet er rent tyveri.

Det kommer også et spill til PlayStation 3 under navnet «Explodemon» som har enkelte likheter med «’Splosion Man», men denne tittelen var i utvikling før «’Splosion Man» ble lansert til Xbox 360 via LIVE Marketplace-tjenesten. Twisted Pixel har ikke uttalt seg om denne tittelen.

Twisted Pixel annonserte også i høst at det kommer en oppfølger til «'Splosion Man». Det nye spillet får eksplosive kvinnelige former og får navnet «Ms. Splosion Man».

Det er ikke bare Capcom som blir anklaget for plagiat i sine mobilspill. Mobilspillspesialistene hos Gameloft har også nylig svart på plagiatanklager for flere av sine spill.

Det er spesielt «N.O.V.A.» og «Shadow Guardian» som har havnet i søkelyset, hvor førstnevnte beskyldes for å ligne vel mye på Xbox-serien «Halo» - og sistnevnte har mye til felles med «Uncharted»-spillene på PlayStaiton 3.

Gameloft-sjefen Michael Guillemot mener det er få nye idéer som gjør at mange går i fotsporene til større titler.

- Spillbransjen har alltid lekt seg med et begrenset antall temaer. Det kommer kanskje én ny idé i året, sier Guillemot til IGN, og forteller at mange utgivelser bare er gamle spill i ny drakt. Han bruker videre alle «Grand Theft Auto» og «God of War»-klonene som eksempel.

«MaXplosion» ble nylig sluppet på App Store og kan spilles på iPhone og iPad.

Se «MaXplosion»-traileren og døm selv:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3