Får vi endelig ri på drager?

«Skyrim»-graving tyder på en mye større verden.

16. oktober 2012 13:30

(PressFire.no): Det er ikke bare stein og malm som kan avsløre gull om du graver. En liten heisatur ned i spillfiler kan avduke mye rart. 

I april fant en nysgjerrig spiller ut at snøalver og armbrøster var på vei til «Skyrim» i god tid før det ble offisielt med utvidelsen «Dawnguard».

Nå har en graveglad tilhenger funnet spor av en ny utvidelsespakke, som angivelig skal la spilleren ri på drager og utforske helt nye deler av verden. Det røper et foruminnlegg (via OXM). 

Åpnes hele verden?

I filene for den nye 1,8-oppdateringen gjøres det en rekke referanser til «Dragonborn» som egennavn, og det heteste stalltipset virker å være at dette er navnet på den nye pakka.

Spillets utviklere registrerte Dragonborn som en merkevare tidligere i år. 

Samtidig skal nye oppdragsmarkører peke til steder som Raven Rock, Solstheim og Castle Karstaag. Det er plasser fra tidligere spill i serien som ikke er tilgjengelige i «Skyrim».

En annen datadetektiv har funnet ut at hele det digre Tamriel-kontinentet er lagd i det siste spillet i serien, men bare en bitteliten del er spillbar. Skal dette fullføres og gjøres tilgjengelig?

Verden i vekst

Pc-spillere har allerede tilgang til modifikasjoner som kan åpne verden eller legge til drager som ridedyr, og en slik utvidelse er nok aller viktigst for konsollspillere.

Sony og Bethesda har fortsatt ikke greid å finne ut av «Skyrim»-problemene til Playstation 3, og begynner å bli usikre på om denne versjonen noen gang får ekstrapakkene.

Om den nye ekstrapakken skulle vise seg å være noe helt annet, vet vi at utviklerne uansett har planer om å gjøre hele Tamriel-kontinetet tilgjengelig på et senere punkt.

Bethesda jobber også med det massive nettrollespillet «The Elder Scrolls Online», som så helt ålreit ut da vi tittet på det under E3-messa i sommer.

Nylig ble det også klart at storstudioet har stiftet enda en avdeling, Battlecry Studios, som skal lage enda et massivt nettrollespill sammen med en av hjernene bak «Star Wars: The Old Republic».

Under ser du traileren for den foreløpig siste utvidelsen til rollespillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3