– Fjerner den siste barrieren, og åpner teknologien for verden

Unreal Engine 4 blir «gratis».

3. mars 2015 13:42

(PressFire.no): Denne uka går Game Developers Conference (GDC) av stabelen i San Francisco.

Timingen for kunngjøringen fra Epic Games er derfor neppe tilfeldig:

De gjør sin Unreal Engine 4-spillmotor innledningsvis gratis å bruke for alle utviklere, har de bekreftet. Det betyr en demokratisering av dette kraftige redskapet ment å bringe flere ideer fra skissestadiet og ut til spillkundene.

Et revolusjonerende skritt

– Gjennom fire generasjoner har vi tilbudt verktøy og teknologi som gir utviklerne mulighet til å gjennomføre sine kreative visjoner, sier Tim Sweeney i en video lagt ut på Epics nettsider.

NB! Se kunngjøringen i videovinduet.

– Med Unreal Engine 4 tar vi et revolusjonerende skritt ved å åpne denne opp for verden. Fra og med i dag gjør vi Unreal Engine 4 gratis.

Det er ikke bare spill som faller inn under bruksområdene. Epic peker på at undervisningsprogrammer, virtual reality-innhold, filmer og annet innhold også kommer ut fra deres Unreal-teknologi.

– 

Vi lykkes kun når du gjør suksess

I fjor endret Epic forretningsmodellen, og introduserte en lavere, fast sum for å lisensiere bort Unreal Engine 4 i bytte mot en avgift på 19 dollar per måned.

Det var bare et forsiktig skritt mot å tilgjengeliggjøre. Nå går selskapet altså hele veien med å fjerne grensene ved å gjøre UE4 gratis.

Epic skal selvsagt ha noe igjen, men kompensasjonen kommer først i etterkant – etter at innholdet skapt med motoren har generert en viss slant til opphavsmenn og -kvinner.

Overstiger inntektene fra innhold skapt med Unreal Engine 4 over 3000 dollar per kvartal, skal Epic ha fem prosent. Tjener et spill lagd med teknologien 13 000 dollar i løpet av et kvartal, vil Epic kreve fem prosent av de ti tusen tjent etter tre tusen-grensa er nådd. Det betyr i dette eksempelet 500 dollar.

 Det er en enkel ordning der vi lykkes kun når du gjør suksess, forklarer Sweeney på Epics blogg.

Bryter barrierer

Vi innså at vi i takt med å fjerne flere barrierer tillater flere mennesker å oppnå sine kreative visjoner, og skape fremtiden til dette mediet vi alle elsker.

– Det er grunnen til at vi tar bort den siste barrieren for å få tilgang, og gjør dette gratis, sier grunnleggeren.

Unreal Engine 4 ble vist bak lukkede dører første gang under GDC for tre år siden, og er grunnmuren bak flere kommende storspill planlagt utgitt fremover. 

Lista over nye spill lagd med Unreal Engine 4, er nemlig lang. Den består blant annet av neste «Gears of War» og «Crackdown», men også «Street Fighter V», kontroversielle «Hatred» og «Fable Legends». 

En forumbruker hos Polycount la igjen bilder fra arbeidet sitt med å gjenskape noen av de mest ikoniske områdene fra «Half-Life 2» i fjor med Unreal Engine 4.

Denne videoen fra Epic Games viser noen av spillene som er bygd på Unreal-teknologien. Filmen ble lagd i forbindelse med GDC-utviklermessa i år:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3