Etter 14 års pause gjør legendene konsoll-comeback

«Diablo III» kommer til PlayStation 3 og 4.

21. februar 2013 03:17

(PressFire.no): Ikke siden «WarCraft II: Battle.net Edition» i 1999 har storstudioet Blizzard Entertainment hatt en tilstedeværelse på spillkonsoller, selv om de tok sine første skritt der.

I stedet har de investert all energi i dataspillmarkedet, hvor de jevnlig har satt salgsrekorder med utgivelser som «World of WarCraft», «StarCraft II» og «Diablo III».

Nå snur legendene fra Irvine, California nok en gang på femøringen. Under avsløringen av PlayStation 4 i natt, ble det også klart at «Diablo III» kommer til PlayStation 3 og 4.

Nyheten kom under en direktesendt pressekonferanse vi strømmet og fulgte tett i vårt livestudio på PressFire.no.

Jobbet med det lenge

Budbringeren var den veletablerte spilldesigneren Chris Metzen, som ladet opp til nyheten ved å erklære at de og Sony ønsker å ta over verden sammen.

Noen kjempeoverraskelse var det likevel ikke. I fjor rant det jevnlig inn rapporter om at «Diablo III» ble testet og fungerte flott på PlayStation 3.

Faktisk har Blizzard og Jay Wilson, sjefen for actionrollespillet som gikk av forrige måned, tidligere sagt at demondrepesimulatoren føles enda litt bedre med håndkontroller.

Den nye utgaven skal støtte lokal samarbeidsspilling for opptil fire personer.

Turbulent

Til tross for at de satte flere viktige salgsrekorder for dataspill og var et av verdens mest spilte pc-spill i fjor, har «Diablo III» vært utsatt for mye kritikk.

Lanseringen var preget av masse trøbbel på grunn av arkitekturen, som krever at spilleren alltid er pålogget internett - selv om man bare er alene i enspillerdelen.

Den massive pågangen ved lanseringen sist mai førte til serverkollaps. Det holdt igjen flere millioner ivrige brukere ute fra serverne da de var aller mest gira på å ta del i universet.

Hack 'n slash-spillets auksjonshus, hvor man kan bruke ekte penger for å kjøpe digitale gjenstander, har også skapt oppstyr.

Det til tross syntes vår anmelder at det notorisk utsatte spillet var helt fantastisk da det først kom, og bød på en tiltrengt forfrisking av «Diablo»-serien.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3