Solgte en hjelm i «Diablo III» for 600 kroner

Nå er hjelmen borte, og ingen vet hvor det ble av pengene.

26. juni 2012 11:25

(PressFire.no): Mange har sittet og fulgt lanseringen av auksjonshuset i «Diablo III» med argusøyne.

Når en kan selge virtuelt utstyr fra spillet for ekte penger, er det mange som ser muligheter. Ikke alle har hederlige hensikter.

Nå har systemet vært oppe i litt over en uke, og noen føler seg lurt.

Pengene dukket aldri opp

Kent, eller Weavols som han kaller seg i spillet, har dokumentert prosessen når noe går galt.

Han solgte en sjelden hjelm for 99,99 dollar, eller rundt 600 kroner. Men pengene dukket aldri opp, selv om hjelmen forsvant inn i et sort hull under transaksjonen.

Beskjeden fra auksjonssystemet var at handelen var fullført, og at det kunne gå 72 timer før pengene ble registrert.

Men pengene kom aldri, og Kent sendte inn en forespørsel via Blizzards kundeservicesystem.

Etter noen dager ble statusen fra «vellykket salg» endret til «feil», men utstyret han ville selge er borte og det samme er pengene. Kjøperen er anonym, så det er heller ikke mulig å finne ut om vedkommende har mottatt utstyret.

Lost in transaction

Kent har lagt ut hele korrespondansen med kundeservice, noe som ikke har foregått uten problemer. Det er fremdeles knyttet usikkerhet til om han i det hele tatt kommer til å få tilbake utstyret han «mistet» i transaksjonen.

På det offisielle forumet til spillet pågår det nå en heftig debatt om hvilke rettigheter man har i disse situasjonene, i tillegg til at det har dukket opp flere som har hatt lignende erfaringer.

Men hvilke rettigheter har man, egentlig?

I brukervilkårene går det frem at det er Blizzard som faktisk eier utstyret du har funnet, men at du som spiller har kjøpt en «lisens» til å bruke det. 

Det gjelder for øvrig spillet i sin helhet, i likhet med mange andre storspill – selv om du har kjøpt en eske med noen dvd-er, har du likevel bare kjøpt en lisens til å spille det. 

Når du selger det, er det i grunn retten til å bruke det som blir solgt. Det står spesifikt i brukervilkårene at det er Blizzard som skal ta i mot betalingen.

Ikke krav på noe

I paragraf 14 står det spesifikt at «du ikke eier noe av utstyret (Loot), rollefigurer eller annet innhold som er med i «Diablo III» og du har ingen rett på noe av utstyret (Loot), annet enn lisensen til å bruke utstyr (loot) som Blizzard har gitt deg via spillet eller auksjonshuset».

Og er du kjøper og ikke har betalt for en auksjon du har vunnet innen fem dager, har Blizzard retten til å ekskludere deg fra å selge eller kjøpe noe annet i auksjonshuset.

Før du bestiller deg en Ferrari, som du har tenkt å nedbetale med «Diablo III», bør du også være klar over hva Blizzard tar i gebyrer. Først tar de én euro for gjennomført salg av utstyr, og nye 15 prosent av pengene du vil konvertere fra virtuell til hard valuta.

I praksis tar Blizzard 15 prosent pluss én euro av alt du kjøper og selger i auksjonshuset med ekte penger.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3