«Diablo III»-kongen abdiserer

- Ingen enkel avgjørelse, sier Jay Wilson.

18. januar 2013 11:12

(PressFire.no): De siste sju åra har Jay Wilson jobbet som spillregissør bak «Diablo III». Nå gjør han ikke lenger det.

I stedet skal Wilson lede et nytt og foreløpig hemmelig prosjekt hos Blizzard.

Wilson bekreftet nylig dette via Battle.net.

- Denne avgjørelsen var ikke enkel for meg å ta, og den er ikke forhastet. Men i bunn og grunn er det noe jeg føler er riktig, skriver Wilson.

- Spillet er i gode hender

Han stresser i blogginnlegget at «Diablo III»-fans ikke har grunn til å uroe seg over denne endringen i Blizzard-rekkene. Spillets videre liv er sikret, og er i gode hender, mener han.

I overgangsfasen skal Wilson være tilgjengelig for folka som fortsetter å videreutvikle «Diablo III». Det kan innebære at han blir tatt med på råd når det gjelder en forestående utvidelse som Blizzard allerede har hintet om.

I november i fjor, samtidig med at selskapet offentliggjorde at «Diablo III» hadde passert ti millioner solgte eksemplarer, sprakk nyheten om at de jobber med påfyll.

- Vi har en plan. En utvidelse er planlagt for «Diablo». Jeg har ikke tidsestimater jeg kan snakke om nå. Det viktigste for oss er alltid det som handler om kvaliteten, og gameplay, så det vil være en stor faktor når det gjelder planene, sa Mike Morhaime på tampen av fjoråret ifølge PCGamer.

- Har gjort mange feil

I sitt avskjedsskriv på Battle.net adresserer Jay Wilson noe av kritikken som har kommet fra enkelte lidenskapelige «Diablo»-fans.

Etter lanseringen i mai i fjor var det blant annet en del trøbbel med innloggingsserverne. Auksjonshuset, der du kan omsette spillutstyr for ekte penger, ble også forsinket.

- Jeg er stolt av «Diablo III», og til tross for at vi enkelte ganger har hatt våre uenigheter vil jeg savne fellesskapet som har oppstått rundt spillet, skriver Wilson.

- Jeg har gjort mange feil når det gjelder å pleie dette forholdet, men mitt mål var alltid å gjøre det jeg kan for å gi folk en flott spillopplevelse, og være så åpen og mottakelig som mulig mens vi holdt oss til den visjonen folka bak «Diablo» har hatt for spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3