Dette er verdens mest populære dataspill

- Større enn «World of Warcraft», «Diablo III» og «Minecraft» til sammen.

13. juli 2012 11:09

(PressFire.no): La oss gjøre det klart først som sist at man nok aldri får et absolutt, entydig svar på hva som er verdens mest populære spill. Men DFC Intelligence og Xfire har i hvert fall prøvd.

Mellom juli i fjor og juni i år målte de spilletiden blant europeiske og amerikanske pc-brukere i håp om å avdekke hva som er det mest populære spillet.

I løpet av denne perioden har vi fått massive utgivelser som den hellige treenigheten «Diablo III», «Call of Duty: Modern Warfare 3» og «Battlefield 3». Det er likevel en annen luring som totalknuser all motstand.

Ifølge Forbes var DoTA-klonen «League of Legends» verdens aller mest populære spill i fjor. 

Ekstrem popularitet

Målingene deres viser at det ble klokket nesten 1,3 milliarder timer i det såkalte MOBA-spillet gjennom de foregående 12 månedene. 

Til sammenligning hadde andreplass «World of Warcraft» under halvparten av det, med rundt 622 millioner spilltimer.

Det bør merkes at asiatiske spillere ikke er medregnet i målingen, og at både første- og andreplass er svært populære utgivelser i østen.

- «League of Legends» har allerede overgått «StarCraft II: Wings of Liberty» i kampen om å være det mest populære spillet i Sør-Korea, hevder originalartikkelen.

I utgangspunktet gratis

Strategispillet er et av de fremste eksemplene på suksessen til «free to play»-forretningsmodellen, og er i utgangspunktet kostnadsfritt å spille.

I stedet kan man velge å investere penger i nye helter eller kostymer til dem mot en mindre sum. Den tankegangen ser ut til å ha resonnert blant spillerne

Mot slutten av fjoråret var det 32 millioner registrerte LoL-spillere. Det tallet har nok økt betraktelig siden den gang.

En konsekvens av det er at flere spillstudio ønsker å hoppe på bølgen. «Half-Life»-gjengen Valve jobber for eksempel med en selvstendig oppfølger til «Dota» - «WarCraft III»-kartet som startet MOBA-sjangeren.

Samtidig jobber norske Artplant med en lignende spillmatisering av actionheltene i «G.I. Joe» og Warner Brothers vil at vi skal rundjule Gandalf i sitt kommende spill.

«Diablo III» vokser voldsomt

Indiesuksessen «Minecraft» befinner seg på tredjeplass av lista, tett etterfulgt av «Heroes of Newerth» - som er et annet «free to play»-spill I samme sjanger som «League of Legends».

Storutgivelsene «Diablo III», «Battlefield 3» og «Call of Duty: Modern Warfare 3» befinner seg på henholdsvis femte, sjette og tiende plass.

Men et av dem har en voldsom vekst:

- «Diablo III» ble ikke utgitt før i midten av mai, og har opptjent 172 millioner spilltimer i løpet av bare 45 dager. Populariteten synker selvsagt etter utgivelse, men det går fortsatt godt og kan passere «World of Warcraft» i løpet av året, forteller sjefen for måleselskapet DFC Intelligence til Forbes.

Tidligere i uka meldte vi om at pc-spilling er i dramatisk vekst, og denne lista burde altså kunne tilby en innsikt i akkurat hva det er som nytes av den store brukerbasen.

Hele lista ser du hos Forbes.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3