Har konsollene blitt for svake?

Pc-spill er i eksplosiv vekst, konsoller synker, viser undersøkelse.

10. juli 2012 08:50

(PressFire.no): Denne konsollgenerasjonen er adskillig lengre enn de foregående, og arvtakerne til Xbox 360 og PlayStation 3 er enda ikke offisielt annonsert. 

Blant flere økonomiske kriser og et markant hopp i utviklingskostnadene av store spill, kan det se ut til at risikoen har vært for stor til at vi får se nye spillkonsoller før tidligst neste høst.

Det fører til et skifte i maktsbalansen, og ifølge en undersøkelse NPD har foretatt (via CNN Money), har salget av dataspill vokst med 230 prosent siden i fjor. 

«Diablo III» er én grunn

Den største vinneren av dem alle er amerikanske Blizzard med sitt «Diablo III». Det føk rett til topps av salgslistene da det kom i mai, som det første pc-spillet siden juli 2010.

I den perioden slapp Blizzard tilfeldigvis sitt forrige spill, «StarCraft II: Wings of Liberty».

- Mot slutten av en konsolls livssyklus ser man gjerne at ytelsesforskjellen på pc og konsoll er for stort til at utviklerne kan ignorere det, forteller Brian De Rizzo fra skjermkortprodusenten Nvidia til CNN Money. 

En hyppig innvending er at konsollene langt på nær kan måle seg med moderne spill-pc-er, og at det hindrer den tekniske utviklingen av spill på grunn av størrelsen på konsollmarkedet.

Det kan være en trend i endring.

Stuekonsollene synker

Salget av stuekonsollene har nemlig gått ned 28 prosent siden i fjor, ifølge NPD. Det skjer samtidig som at den digitale pc-spillbutikken Steam opplever en gedigen økning fra år til år.

Helt i starten av dette året satte de for eksempel rekord med fem millioner påloggede brukere samtidig,

I høst skal Nintendo lansere sin første nye stuekonsoll siden 2006. Noen utviklere berømmer maskinvaren dens, mens andre melder at den er for svak.

Det er i hvert fall ingenting som tyder på at Wii U blir et nytt kvantesprang for dagens konsollgenerasjon, og det stiller igjen søkelyset på Sony og Microsoft.

Er det nødvendig med sterkere konsoller nå? Når kommer de i så fall?

Illustrasjonsbildet er fra omslaget til «StarCraft II: Wings of Liberty».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3