Norsk spillselskap med «G.I. Joe»-spill

Tar opp kampen mot «Dota» og «League of Legends».

24. april 2012 13:27

(PressFire.no): Det norske spillselskapet Artplant har allerede hendene fulle med både robotspillet «Mech Tactics» og spillet basert på tv-serien og bøkene «Game of Thrones», men de gir seg ikke med dét.

Selskapet har nå avduket en ny storsatsing basert på leketøysserien G.I. Joe fra Hasbro.

Dette er et såkalt moba-spill (multiplayer online battle arena), noe som betyr at det føyer seg ved siden av spillfenomener som «DOTA» og «League og Legends».

Fan av sjangeren

Spillets produsent, Trond Vidar Johansen, har fulgt sjangeren i en årrekke.

- Jeg er selv en stor fan av moba-sjangeren, og har i årevis fordypet meg i denne unike og verdensledende spillformen. Vi ønsker derfor fra hjertet å lage noe spesielt, samtidig som vi skal gi en autentisk og tøff G.I. Joe-opplevelse, sier han i en pressemelding.

Han mener imidlertid at de bringer sjangeren til en ny plattform.

- At vi også kan gjøre dette på Facebook-plattformen er jo noe nytt. Det finnes ikke så mange «ekte» actionspill på plattformen i dag, men nå er vi i ferd med å gjøre noe med det! Jeg tror mange gamere har savnet slike spill på Facebook, så det blir veldig spennende å se hvordan det går, sier han.

Til Facebook og SyFy Games

Spillet slippes ikke bare på Facebook, det blir også mulig å spille det via SyFy Games’ nettside. Jack Wulff, som er sjef hos Artplant, forteller at dette spillet er et viktig steg for selskapet.

- Dette er det første større spillet hvor vi er medansvarlige både på utviklingen og den operasjonelle driften, og det blir derfor en ekstra spennende utfordring, forteller han i en pressemelding, og påpeker at dette er en av de store amerikanske heltelisensene, som også spenner over flere tiår.

I spillet skal du utslette en fiende på en kamparena, og ifølge SyFy-sjefen er det viktig å tilby et spill det er mulig å spille i små omganger:

- Innen sosiale spill må du lage noe du bare kan stikke innom, og tørr jeg si det – fra pulten din mellom kjedelige møter, sier han til USA Today.

Artplant fikk i fjor mye oppmerksomhet for spillet basert på tv-serien «Battlestar Galactica» - ett spill de også høstet prisen for Beste nettleserspill for.

«G.I. Joe: Special Ops» slippes til nettlesere gjennom Facebook og SyFy Games rundt slutten av juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3