Norskutviklet nettleserspill vant foran «MineCraft»

«Battlestar Galactica Online» kåret til Europas beste.

26. august 2011 12:11

I forbindelse med GamesCom og GDC i Köln, Tyskland ble også prisen for de beste Europeiske spillene og spillstudioene kåret.  

Blant de spillene som vant finner vi det norskutviklede MMO-spillet «Battlestar Galactica Online» i kategorien Beste spill i nettleser – foran det populære «MineCraft», blant annet.

Det er Oslo-firmaet ArtPlant som har utviklet spillet som er basert på den populære amerikanske tv-serien.

- Dette er kjempegøy. Det var målsetningen vår å bli de beste innen 3D-baserte MMO-spill i nettleseren, og dette er et stort steg i den retningen. Vi har blitt «eksperten» på dette, forteller Jack Wulff Kristoffersen hos Artplant til PressFire.

Videre påpeker han at det var for tre år siden at de bestemte seg for å bli best på 3D-baserte nettleserspill og at de har bygget opp både teknologi og kompetanse på det. Han tror at folk til slutt ikke vil skille mellom å kjøre spillet i nettleseren mot å laste ned store installasjoner.

Kristoffersen forteller at de brukte 14 måneder på utvikling før de lanserte i februar. I ettertid har de jobbet et halvår med videreutvikling før de nå har levert fra seg spillet til oppdragsgiveren, tyske BigPoint Games.

Bigpoint Games står bak en rekke nettleserspill, hvor «Dark Orbit» skal ha over 48 millioner registrerte brukere. Det er uvisst hvor mange som spiller «Battlestar Galactica Online».

Ifølge Jack Wulff Kristoffersen jobber de nå med nye store ting, men at han ikke kan si noe om dem - enda.

Prisen for Beste spill gikk til «Crysis 2» fra spillstudioet CryTek, som også fikk prisen for Beste spillstudio. «The Witcher 2» og «MineCraft» fikk henholdsvis andre og tredjeplassen.

Se hele listen her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3