Norsk spillselskap med ambisiøst robotspill

Fra «Battlestar Galactica Online» til «Mech Tactics».

11. januar 2012 11:54

(PressFire.no): Det norske studioet, som i fjor vant prisen for Beste spill i nettleser for onlinespillet basert på tv-serien «Battlestar Galactica», har nå avduket sitt neste spill, et taktisk robotspill kalt «Mech Tactics».

I likhet med «Battlestar Galactica Online» blir også det nye spillet laget for å spilles rett i nettleseren og blir i tillegg «gratis» å spille, eller såkalt free 2 play. Det betyr at det i utgangspunktet ikke koster noe å starte, men at du betaler for utstyr og mindre oppgraderinger.

I spillet skal man bygge opp sine egen gigantiske krigsroboter og ta opp kampen mot andre spillere over nettet. Perspektivet skal ifølge Artplanet være ovenfra og ned, men fremdeles med 3D-grafikk.

Artplant forteller at dette har vært et hjertebarn i spillstudioet.

- «Mech Tactics» er et utrolig spennende prosjekt for oss, og spillet er jo også et hjertebarn for flere av de ansatte. Det at det egentlig ikke finnes noen bra online Mech-spill der ute gjør også at jeg tror det kan gjøre det sterkt, forteller Artplant-sjefen Jack Kristoffersen Wulff til PressFire.

Han bekrefter også at spilldesignere fra «Battlestar Galactica Online» jobber med spillet, men også at de har fått med folk fra onlinefenomenet «World of Tanks».

Wulff mener nå at Artplant er i ferd med å ta steget inn i en ny liga:

- Forøvrig synes jeg jo også at denne, og flere kommende annonseringer, tydelig viser at Artplant har tatt steget opp i en ny liga. Det er spennende dager hos oss nå, med mye som skjer, noe som gjør at vi ser lyst på fremtiden.

«Mech Tactics» slippes til nettlesere sommeren 2012. Det er allerede mulig å melde seg på betatesting, men nettsidene har foreløpig kun tysk språk. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3