Norsk spillselskap lager «Game of Thrones»-spill

- Perfekt for spill, forteller forfatteren av bøkene.

29. februar 2012 15:58

(PressFire.no): Norske ArtPlant og den tyske utgiveren BigPoint Games har nå kunngjort at det jobber med et massive onlinerollespill basert på tv-suksessen «Game of Thrones».

Serien er opprinnelig basert på «A Song of Ice and Fire»-bøkene til den respekterte fantasy-forfatteren George R.R. Martin. 

- Perfekt for spill

Ifølge forfatteren selv er bøkene som skapt for spill:

- «Game of Thrones» er satt i en mytisk fantasiverden, og inneholder utrolige historier om ære, eventyr og kampen for tilværelsen. Det er derfor en setting som er perfekt for spill, forteller Martin i en pressemelding.

Tv-produsentene bak serien ser også frem til å få spillet:

- «Game of Thrones» som onlinespill er en perfekt forlengning av tv-serien. Showet har ressonert ekstremt bra med fans, og vi er sikre på de også vil elske å involvere seg i en online spillverden, forteller David Benioff og D.B Weiss, executive producere på tv- serien. 

- Som en gamer er jeg utrolig fornøyd med at serien nå kommer til onlinespill-mediet, og jeg kan simpelthen ikke vente med å spille, legger Weiss til.

Selve spillet blir utviklet på samme spillplattform ArtPlant også brukte for å lage det prisvinnende «Battlestar Galactica» - Unity.

Det betyr også at man også kan spille det rett i nettleseren. Spillet får 3d-grafikk og blir såkalt free to play, noe som vil si at man betaler for innholdet i spillet eller utvidelser av opplevelsen. 

Funcom-veteran om bord

Ifølge pressemeldingen blir kjerneelementet i spillopplevelsen kampen om tronen og makt. 

- Spillerne kan selv være med å forme hvem som styrer, samtidig som man slåss så fillene fyker om makt, land og ære, heter det videre.

Det er FunCom-veteranen Jørgen Tharaldsen som fungerer som spillprodusent på spillet, og han forteller til PressFire at dette er «veldig kult, men også utfordrende».

Etter mange år i «Age of Conan»- og «The Secret World»-selskapet sa Tharaldsen opp sin jobb i FunCom høsten 2011 for å begynne i ArtPlant.

Artplant fikk i fjor prisen for Beste nettleserspill for «Battlestar Galactica» og annonserte nylig robotspillet «Mech Tactics».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3