Kan du banke Gandalf som Gollum?

Denne «DoTA-klonen» lar deg i det minste prøve.

30. mai 2012 15:50

(PressFire.no): «Ringenes Herre» har fått en ny populærkulturell vår nå som filmatiseringen av forløperen «Hobbiten» begynner å nærme seg. Spillfronten er intet unntak.

I dag annonserte Warner Brothers at de jobber med en såkalt «DoTA-klone» til PlayStation Network og Xbox Live Arcade. Navnet blir «Guardians of Middle-Earth».

Det nedlastbare actionspillet debuterer i høst, og skal flettes sammen med den kommende filmen «The Hobbit: An Unexpected Journey». 

Tanken er at fem spillere inviterer nye fem til kamp, og slåss om heder og ære i sandalene til velkjente personligheter som Gandalf, Sauron og Gollum, ifølge en pressemelding.

Nye figurer skal legges til etter hvert som man nærmer seg filmpremieren i desember.Det blir også mulighet til å jabbe i innebygde praterom og måle resultater med ledertavler.

- Heltene og skurkene i Middle-Earth er perfekt tilpasset denne sjangeren, og lar utviklingsteamet lage figurer med dype ferdigheter og egenskaper, er Samantha Ryans syn på det hele. Hun er en av sjefene i Warners interaktive avdeling.

Utviklingen håndteres av Monolith Productions, som en gang i tiden var kjent som det legendariske skytespillstudioet bak «No One Lives Forever» og «F.E.A.R.».

De lagde også årets nedlastbare Batman-skytespill «Gotham City Impostors».

Med dette føyer de seg inn i en stadig lengre rekke av filmstudio som vil leke med «MOBA»-sjangeren. Norske Artplant lager for eksempel et lignende spill om «G.I. Joe».

Foto: New Line Cinema.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3