Er lanseringsplanene for «Grand Theft Auto V» avslørt?

Microsoft kan ha «fortvitret» seg.

23. mai 2012 11:51

(PressFire.no): Microsoft skryter av at de er blant de beste når det gjelder kundeservice, og er flittige til å svare sine kunder på nettet og twitter.

Men de kan nå ha vært litt for ivrige med informasjonsdelingen.

Et av «Grand Theft Auto»-forumene har fulgt litt med på denne twitter-kontoen, en offisiell Microsoft-tjeneste, der det den siste tiden har blitt delt informasjon som helt sikkert ikke var myntet på offentligheten:

- Når kommer «GTA V»? spurte en bruker i går.

- Vår opplysninger sier at det kommer på tampen av 2012, lyder svaret.

En annen tråd ble lagt ut i går med et lignende tips for utgivelsen av dette storspillet.

Fikk kalde føtter?

Senere har noen tydeligvis fått kalde føtter, eventuelt opplevd at en telefon har blitt rødglødende.

Noen timer senere ble det tvitret et slags dementi samtidig som disse to meldingene ble slettet:

- Vi har ingen spesifikk informasjon å dele.

- Jeg har ikke den typen opplysninger enda. Vi får bare vente å se, heter det i to meldinger fra Microsoft-twitteren som ble postet etterpå, i et forsøk på å slukke brannen.

Enda en grunn til å følge E3

Til «Grand Theft Auto IV» gjorde Microsoft en avtale med Rockstar som angivelig kostet dem 50 millioner dollar.

Denne avtalen gjorde at de to «GTA IV»-utvidelsene «The Lost and Damned» og «The Ballad of Gay Tony» kom ut først til Xbox 360. 

Ett års tid senere kom disse også ut til PlayStation 3 og pc.

«»

Ny GTA-avtale på plass?

Kan Microsoft ha fått kjennskap til «Grand Theft Auto V»-lanseringsplanene gjennom en lignende avtale inngått til det nye «GTA»-spillet? Vil E3-briefen til Microsoft den 4. juni inneholde en ny «GTA V»-trailer, pluss en konkret slippdato?

Og forklarer dette hvorfor vi den seneste tiden har sett at storspill etter storspill har flyttet sin utgivelse fra høsten til neste år i frykt for å konkurrere med dette gigantspillet om hyllemetre og kundenes gunst/lommebok?

Både «South Park»-rollespillet, «BioShock Infinite» og «Tomb Raider» har nylig blitt utsatt til tidlig 2013. Flere av disse spillene hadde i utgangspunktet peilet seg inn mot et slipp denne høsten.

Her finner du tidspunktene for E3-pressekonferansene til de største konsollprodusentene og utgiverne. Skal vi ta tempen på Microsofts ivrige kundeservice, kan det være lurt å følge med deres E3-brief den 4. juni ...

- Har oktober i sikte

Take Two, som gir ut Rockstars spill, la nylig fram sine prognoser for det neste finansåret, samtidig som de presenterte regnskapet fra det forrige.

Der antydes det at «Grand Theft Auto V» blir lansert i løpet av de neste seks månedene, og før mars 2013, skriver Examiner.

Den frittalende analytikeren i Wedbush Securities, Michael Pachter, er en av de som mener utsettelsen til et av 2012s mest etterlengtede spill, «BioShock Infinite», bare kan ses på som et sikkert tegn på at «GTA V» kommer ut før jul.

Pachter mener oktober høyst sannsynlig er måneden Rockstar har peilet seg ut, skriver Examiner. Den samme måneden som det neste «BioShock» opprinnelig skulle lanseres.

For en uke siden lekket en liste med nesten hundre kjøretøy som angivelig dukker opp i «GTA V», hevder folka som fant slik info skjult i kildekoden til «Max Payne 3» - et annet spill Rockstar står bak.

Rockstar har foreløpig ikke bekreftet en lanseringsdato for «GTA V», eller hvilke plattformer spillet utvikles til. E3-spillmessen i Los Angeles starter 4. juni med Microsofts pressekonferanse.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3