EA-sjefen røper når de nye konsollene kommer

Og han har «tre til fem» ferske spillserier på lur.

31. august 2012 10:35

(PressFire.no): Sony og Microsofts neste konsoller, henholdsvis under kodenavnene «Orbis» og «Durango», er utvilsomt på vei - og stadig flere spillstudio har verktøy for å jobbe med dem.

Utgivergiganten EA er blant de privilegierte som jobber med maskinene, og EA-toppen Frank Gibeau prater velvillig om de foreløpig hemmelige prosjektene.

- Den nye maskinvaren kommer ut om rundt et års tid, fortalte spillsjefen i et intervju med Bloomberg TV, før han hevdet at salget til dagens konsoller kom til å sakke ned som følge av overgangen.

Satser tungt

Tidligere denne måneden hevdet Gibeau at han hadde sett de nye Xbox- og PlayStation-maskinene personlig.

EA jobber tett med konsollprodusentene opp mot lanseringen, og skal være underlagt en taushetsavtale ifølge intervjuet med Bloomberg.

- Vi har allerede begynt arbeidet på tre til fem nye merkevarer som vi lanserer i løpet av den nye generasjonens første 24 måneder, innrømmet han videre.

Det er tidligere røpet at EA investerer nesten en halv milliard kroner i neste konsollgenerasjon, og en god slumt av de pengene er nok øremerket nye serier.

EA Sports-sjefen Andrew Wilson har fortalt oss om sine planer for neste generasjons sportspill i videointervjuet på bunnen av denne siden, og de skal utvilsomt ha sin andel av potten.

Føler seg godt rustet

Gibeau føler seg sikker på at de er godt rustet til en ny lansering, og benytter Bloomberg-intervjuet til å understreke sin ekspertise på slippkaos.

- EA har truffet blink med fire av sine fem [konsoll]overganger. Vi hadde en rusten start til Xbox 360 og PlayStation 3, men nå er vi den største utgiveren der, forteller han.

Årsaken til problemene skal ha vært eksplosjonen i nettilgang på hjemmekonsoller, i kombinasjon med spranget til høydefinisjonsbilde, en feil han lover at de ikke gjør igjen.

Ryktene skal likevel ha det til at «PlayStation 4» støtter 4K-oppløsning, noe som kan bli et mulig hodebry for EA. For ikke å snakke om praten om en angivelig oppgraderbar «Xbox 720».

Ivrig sjonglering

Til tross for den omfattende satsingen på neste steg på konsollstigen, har utgiveren investert desto mer penger i årets og 2013s storutgivelser, som kan bli starten på slutten for dagens maskinvare.

Under Gamescom-pressekonferansen til EA viste de blant annet frem storspillene «SimCity», «Army of Two: The Devil’s Cartel» og «Need for Speed: Most Wanted», som alle glir ut i butikkhyllene under denne perioden.

Da er det større usikkerhet rundt bekreftede «Battlefield 4», som vi for eksempel ikke vet om kommer til dagens eller neste generasjons konsoller. Eller bare pc, for den saks skyld. 

Nye eiere kan også påvirke selskapets fremtidsplaner, og rimelig ferske rykter bærer preg av at hovedaksjonærene skal være interessert i å selge EA

NB! Toppbildet er et tankeeksperiment og en illustrasjonskisse fra grafikeren Joseph Dumary, og på ingen måter et offisielt bilde av neste PlayStation-konsoll.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3