EA overrasket ingen

Men gigantene understreket den solide stallen sin på Gamescom.

14. august 2012 18:52

(PressFire.no): Tradisjonen tro sparket Gamescom-messen løs med pressekonferanser i år også. Første selskap ut ble Capcom, som først og fremst introduserte cyberpunk-actioneventyret «Remember Me».

Rett etter fulgte EAs pressetilstelning, hvor det blant annet gikk rykter om at superomtalte «Half-Life 3» skulle avdukes. Det var bare tøv, og til syvende og sist ble vi og de aktive brukerne i livestudioet vårt møtt av få overraskelser - men en ellers solid og grafikktung oppstilling.

Skytebonanza

Alt braket løs med en video fra nylig annonserte «Army of Two: The Devil’s Cartel», som lar samarbeidsglade skytespillere ta opp kampen med meksikanske narkokarteller i februar neste år.

Etter hvert ble det noen hockeyrelaterte eskapader på scenen, hvor det et lite øyeblikk blusset opp et håp for GET-ligaen i «NHL 13». Det avfeide EA kjapt på Twitter, samtidig som de annonserte at demoen utgis 21. august.

Deretter fulgte EA opp med flere sekvenser fra «Need for Speed: Most Wanted», som viste akkurat hvor åpen råninga blir i det ekstravagante bilspillet. 

Utvikler Criterion poengeterte også at Autolog-systemet bindes sammen på tvers av konsoller, så kan man ta med knivinga i lomma på bussen med håndholdte konsoller eller mobiltelefoner.

Så gjorde våpenleken comeback med produsent Greg Goodrich, som hadde meg seg en video fra «Medal of Honor: Warfighter» hvor realismen angivelig var i fokus. Det kunne vi ikke helt se.


Mac-ens dag

EA-topp Peter Moore benyttet anledningen til å annonsere at den halvkontroversielle nettbutikken Origin også utvides til Mac.

Maxis grep scenen for å vise nye krumspring I «SimCity» og annonsere at du kan melde interesse for betaen deres. De klemte også inn informasjon om kommende SimCity World, en tjeneste som lar folk koble sammen byer over nettet for å samarbeide å bygge en hel verden.

Toppen av kransekaka ble annonseringen av at bybyggespillet seiler inn til Mac OS X også, så verdenssamfunnet kan utvides enda litt.

«Battlefield»-gjengen hadde bare allerede kjente utvidelser å vise frem, bortsett fra  en ny versjon av «Battlefield 3» som kommer med kjernespillet, alle utvidelser og - kontroversielt nok- en startpakke som automatisk låser opp noen kjøretøy og våpen for deg. 

Er du jegeren eller byttet?

«Crysis 3»-banden hadde til gjengjeld nytt snadder å by på, der de for første gang viste frem den «Predator»-aktige flerspillerdelen «Hunter Mode».

I den nye videoen får du se hvordan utvalgte jegerspillere må jakte på adskillig flere soldater med sniketriks og buer til disposisjon. De som dør blir konvertert til jegere, til det kun er én person igjen.

Sjefen for «Star Wars: The Old Republic» virket mest resignert da han kom på scenen for å bedyre at det sviktende massive nettrollespillet blir «free to play» i høst og får masser av innhold fremover.

Da produsent Sharif fra Visceral Games, som vi snakket med tidligere i sommer, kom på scenen, meddelte han blant annet at «Dead Space 3» utgis den 8. februar neste år.

 Han viste også deler av utstyrssnekringssystemet, som skal la spillere plyndre omgivelsene for deler og skru dem til nye våpen. Og en splitter ny spillsnutt, da. 

Helt på tampen ble vi også fremvist noen filmsnutter og en i overkant lang parade av tomprat om «FIFA 13», som først og fremst dreide seg om mulighetene til Ultimate Team-systemet og «Match Day», som skal flette nettkampene sammen med hendelser fra det virkelige liv. I realismens navn!

Alt ble anført av EA Sports-sjefen Andrew Wilson. Du kan se en video fra da vi møtte ham rett under her. 

Følg med i livestudioet vårt for å se og diskutere Sonys pressekonferanse klokka sju.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3