«Star Wars: The Old Republic» blir «gratis» fra høsten av

- Abonnementsmodellen skaper en stor barriere, ifølge utviklerne.

1. august 2012 08:52

(PressFire.no): Mange har ytret at det i dagens marked vil være nærmest umulig å drive et massivt onlinespill med en forretningsmodell der spillerne betaler for et månedsbasert abonnement.

Flere og flere MMOer har byttet fra et slikt månedsbeløp til andre løsninger.

Åpner spillet til høsten

Mange spådde at giganten «Star Wars: The Old Republic», som ble sluppet rundt juletider, også måtte gi opp månedsbasert abonnement til fordel for en gratisversjon med mikrotransaksjoner.

BioWare (for)snakket seg om disse planene om utvidet gratisspilling i forbindelse med E3-spillmessen i juni.

Meldingen spåkonene ventet på kom i går kveld: fra høsten av blir det mulig å spille de 50 første nivåene av «Star Wars: The Old Republic» helt «gratis» (idag er de 15 første nivåene «gratis»). Nivå 50 er per i dag nivågrensen i det massive onlinespillet.

Kompenserer eksisterende kunder

Ifølge en pressemelding vil «gratisversjonen» ha begrensinger på nytt innhold og avanserte funksjoner, men som kan låses opp med såkalte cartel coins (en belønningsbasert myntenhet i spillet) eller penger.

De som har kjøpt samlerutgaven av spillet vil blant annet få 1000 cartel coins til det nye Cartel Market.

- Spillere vil ha fleksibilitet og valgmuligheter. Abonnementsmodellen skaper en stor barriere for mange folk som vil bli en del av «The Old Republic»-universet, sier BioWares Matthew Bromberg i pressemeldingen.

Lover mer innhold

De som allerede har spilt spillet, eller spiller, vil bli belønnet med cartel coins som kan brukes når man eventuelt går over til å spille «gratisversjonen».

I tillegg vil det fremdeles være mulig å betale for et abonnement hvor du har ubegrenset tilgang til alt innholdet. Som trofast abonnementsbetaler vil du også få cartel coins hver måned.

BioWare lover også i pressemeldingen at de nå vil trappe opp frekvensen når det kommer til nytt innhold.

Vi gjør oppmerksom på at du fremdeles må kjøpe selve spillet, som ifølge pressemeldingen også kommer til å få en redusert pris i august.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3