Når blir «Star Wars: The Old Republic» gratis å spille?

- Vi ser på en slik løsning, innrømmer BioWare.

15. juni 2012 15:24

(PressFire.no): Et av de dyreste spillene å lage gjennom tidene, «Star Wars: The Old Republic», kostet ifølge LA Times opp mot 200 millioner dollar og tok seks år å lage.

Spillet ble lansert sent i fjor. På E3-spillmessen i forrige uke fortalte Electronic Arts og BioWare at det er mer innhold på vei.

Dessuten blir det snart gratis å spille til nivå 15 i «The Old Republic». Er det et tegn på at vi om ikke lenge kan spille hele dette massive onlinespillet «gratis», i såkalt free-to-play?

- Markedet er veldig dynamisk og vi må også være det, sier sjefsdesigneren Emmanuel Lusinci til GamesTM.

- Med mindre folk er fornøyd med det de har, så forlanger de konstant oppdateringer, nye spillmoduser og situasjoner.

- Vi ser på free-to-play, men jeg kan ikke gå i detalj. Vi må være fleksible og tilpasse oss til hva som skjer, sier en litt kryptisk Lusinci.

EA har ikke kommentert disse uttalelsene i etterkant, eller sagt noe om det eksisterer planer om å gjøre «The Old Republic» til et free-to-play-spill med det første.

- Doblet omsetningen

I forbindelse med sitt årsregnskap, kunne EA konstatere at de har mistet hele 400 000 betalende spillere i «The Old Republic» fra februar i år.

Ved utgangen av mars var det 1,3 millioner betalende «Star Wars»-abonnenter.

Såkalt free-to-play har blitt mer vanlig de seneste årene, også til noen av de største massive onlinespillene markedet. Funcoms «Age of Conan» omfavnet en slik løsning i fjor, og hevder de doblet omsetningen etter at gratisløsningen ble lansert.

Selv om du kan spille uavbrutt, er det bakt inn betalingsløsninger i menyene. Enten for å åpne nye områder i slike free-to-play-spill, eller snarveier om du vil ha raskere progresjon.

- Lanseringen av hybridmodellen har så langt vært veldig suksessfull. Aktiviteten på serverne har eksplodert med en firedobling i antall spillere i løpet av juli og har mer enn doblet omsetningen som genereres av spillet, sa Funcom-sjefen Trond Arne Aas.

«Age of Conan» fikk 300 000 nye spillere på en drøy måned i fjor.

- Knalltøft marked

Spilldesigneren bak «Star Wars: The Old Republic» sier i intervjuet med GamesTM at MMO-sjangeren er knalltøff om dagen.

Kvaliteten på de spillene som helt eller delvis er gratis å spille er også veldig høy, sier Emmanuel Lusinci.

- Det er mer enn bare free-to-play-modellen, det handler også om at det er mange konkurrenter, sier Lusinci.

- MMO-markedet er uten tvil det tøffeste i spillbransjen, og vi lever generelt i en veldig tøff økonomisk tid.

Planene videre for «The Old Republic» er flere doser med gratis innhold. Først nye bosser og companions, senere venter en helt ny planet kalt Makeb.

På E3 annonserte BioWare at spillet oppdateres i juli, og da får du også sjansen til å prøve det helt til nivå 15 uten at det koster en krone.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3