Slik blir neste generasjons sportsspill

Vi møtte EA Sports-sjefen. Se videointervju.

13. juni 2012 14:28

LOS ANGELES (PressFire.no): Selv om Norge ikke klarte å kvalifisere seg til EM, har nasjonens ballsparkere likevel klart å sette et lite preg på sporten med «handshake for peace».

Ordningen som ble innført i årets eliteserie, hvor spillere må håndhilse etter kamper, skal nå integreres i FIFAs turneringer. Men hva med «FIFA»-spillene?

Under årets E3-messe i Los Angeles fikk PressFire.no og Dagbladet en kjapp lovnad fra sjefen for EAs sportsspilldivisjon, Andrew Wilson:

Du vet, om det er en del av virkelighetens fotball, så blir det også en del av vårt spill.

NB! Se videointervjuet med Andrew Wilson øverst i denne saken.

Sømløs opplevelse

Foruten norske håndtrykksanimasjoner handler mye av EAs strategi for neste generasjons konsoller om å koble sammen spillopplevelsen på konsoller, mobilplattformer, nettbrett, sosiale medier og PC.

Du har ideen om tilknytning: Deg til sporten din, laget ditt, andre spillere og opplevelsen mellom plattformer, sier Wilson og fortsetter:

Du kan interagere med «FIFA» eller «Madden»-opplevelsen din på Facebook, på iPhone, på nettbrett, på PC, hvor alt du gjør bygger verdien din i den verdenen. Ingenting av det du gjør er bortkastet tid eller bortkastet energi.

Med andre ord - å spille f.eks. «FIFA» på iPhone later til å skulle bygge deg opp i konsollversjonen. Dette er forøvrig noe EA allerede har gjort med bl.a. «Mass Effect 3», som via et spill og en app lot spillere påvirke gangen i konsollutgaven.

Samtidig vil EA-spillene fokusere mye på å mer aktivt tilby tjenester og oppdateringer i sportsspillene sine som endrer måten man spiller etter lansering.

 Vi har beveget oss fra å bare lansere et produkt til å lansere et produkt og så bygge en tjeneste rundt det. Dynamiske utfordringer som dyttes på deg fra den virkelige verden og gjør spillet forskjellig hver gang du starter det opp, sier Wilson.

NB! Her finner du flere E3-intervjuer, nyheter og tester.


- Jeg spiste hest

Når det gjelder de mer tekniske fremskrittene neste generasjons konsoller gjør, er Wilson imidlertid knappere.

Han har løftet litt på sløret nylig, og innrømmet at EA Sports har begynt å leke med ny teknologi.

Har dere begynt å planlegge for nestegenerasjonskonsollene?

– Om vi skal tro det som står i pressen så er de på vei, men mer kan jeg ikke si.

Til slutt: Hvilket fotballag er favoritten din?

– Chelsea! Champions League-finalister. Ja! Jeg var der da de tapte mot Manchester United. John Terry missa straffesparket, Christiano Ronaldo klarte det. Man U vant, jeg ble lei meg, jeg spiste hest neste dag...

– ..men så tapte de mot Manchester City.

– Og så tapte de, ja. Men hei, hvorfor lar de ikke meg vinne noe?

REPORTER: Jarle Hrafn Grindhaug. TEKST: Martin Bergesen. 
FOTO/REDIGERING: Endre Vellene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3