Driver veldedighet - og hjelper seg selv

THQ har til nå sopt inn 18 millioner.

3. desember 2012 12:21

(PressFire.no): Før helga sparket THQ i gang et noe merkelig spillsalg.

Merkelig fordi Humble Bundle vanligvis er forbeholdt små, uavhengige spillskapere – som ved siden av å få litt ekstra profilering også donerer en slant til veldedighet gjennom ordningen.

THQ, én gang et av de store spillselskapene, har hatt det tøft den siste tiden. Men deres Humble Bundle-salg har gitt den et solid løft og en god slump penger i kassa.

Aksjen opp 40 prosent

Du kan selv bestemme hvor mye du skal betale for spill som «Darksiders», «Metro 2033», «Company of Heroes» og «Red Faction: Armageddon».

Seks spill kan handles for én dollar, eller under seks kroner. Betaler du mer enn drøye fem dollar, som er gjennomsnittsbeløpet, følger «Saints Row: The Third» med på kjøpet.

GamesIndustry.biz skriver at THQ-aksjen umiddelbart gikk opp etter at Humble Bundle-salget startet før helga. På det meste med en økning på 40 prosent.

Da markedene stengte fredag, hadde aksjen steget fra 1,07 til 1,45 dollar.

Sjefene blar opp

Ledelsen i THQ, inkludert direktør Brian Farrell og den ferske spillsjefen Jason Rubin, donerte alle store beløp, skriver GamesIndustry.

Farrell og Rubin ligger begge på topplisten over de som har betalt mest – med henholdsvis 1650 og 1050 dollar.

Ved å kjøpe spill via Humble Bundle velger du selv hvor mye som skal gå til THQ, Humble Bundle eller veldedighet.

-  Min donasjon var hundre prosent til veldedighet, skriver Jason Rubin på Twitter.

- Det bør ikke tolkes slik at jeg anbefaler andre å dele på lignende måte, uttaler så Rubin.

Det er en drøy uke igjen av THQs veldedighetssalg. Så langt har selskapet generert salg for nærmere 3,3 millioner dollar på Humble Bundle, eller cirka 18 millioner kroner.

Utsetter spilltrekløver

Dette sier selvsagt noe om THQs situasjon, og er nok et tegn på at økonomien ikke bare er hardt presset - men at ståa er alvorlig.

Tidligere i år måtte THQ si opp 240 ansatte, og aksjen sto en tid i fare for å bli tatt av børs.

I sin seneste rapportering av selskapets finansielle helse, ble det klart at tre storspill blir forsinket. Det dreier seg om «Metro: Last Light», «Company of Heroes 2» og «South Park: The Stick of Truth».

- Jeg er overbevist om at det å lansere disse uten den ekstra tiden til polering, og i dette klimaet, ville ha ført til at spillene underleverte, sa den nybakte THQ-spillsjefen, Jason Rubin, til investorene.

I kvartalstallene kom det fram at THQ hadde tapt 20 millioner dollar i denne perioden. Aksjekursen ble halvert som følge av nyhetene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3