Aksjen til THQ stuper

Verdien halvert i løpet av én dag.

7. november 2012 10:18

(PressFire.no): Aksjemarkedet har ikke sett positivt på THQs finansielle helse nå om dagen.

I går skrev vi om spillselskapets seneste kvartalsresultater. Der kom det blant annet fram at de har valgt å utsette tre stortitler, og at salget av «Darksiders II» har gått treigt.

Men også at de har tapt over 20 millioner dollar i denne perioden.

Etter disse nyhetene har den allerede hardt pressede THQ-aksjen gått ned 48 prosent – fra 3 dollar like før investorene ble orientert om situasjonen, til 1,57 dollar, skriver IGN.

Gikk på en smell med «Darksiders II»

«South Park: The Stick of Truth» har nå fått et lanseringsvindu mellom april og sommeren neste år.

Også «Company of Heroes 2» og «Metro: Last Light» ble utsatt.

- Dette er de første titlene jeg har hatt muligheten til å påvirke, og min erfaring tilsier at spillene trenger mer tid i utvikling for å bli klar for markedet.

- Jeg er overbevist om at det å lansere disse uten den ekstra tiden til polering, og i dette klimaet, ville ha ført til at spillene underleverte, sa den nybakte THQ-spillsjefen, Jason Rubin, til investorene.

Det kom under samme seanse fram at THQ bare har sendt ut 1,4 millioner «Darksiders II»-eksemplarer til butikker, noe som åpenbart er langt under forventningene.

Det ble ikke sagt noe om det faktiske salget av oppfølgeren.

Mangelen på suksess med «Darksiders II» ble av Rubin brukt som forklaring når det gjelder utsettelsene av trekløveret «South Park», «Metro: Last Light» og «Company of Heroes 2».  

THQ-toppen tør rett og slett ikke sende ut spill av dørene som er noe annet enn polerte, kvalitetssikret og høykvalitetsmateriale.

- Vi må følge kursen som genererer spill av den høyeste kvalitet, og etablere THQ som et merkenavn som står for kvalitet ovenfor kundene, sa Jason Rubin ifølge VG247.

Frykter for fremtiden

Aksjekursen ble altså umiddelbart halvert. Situasjonen er alvorlig for THQ, som nettopp har tatt grep for å gjøre driften med strømlinjeformet og effektiv.

Tidligere i år mistet så mange som 240 jobbene sine i dette selskapet.

De har også uttalt at de vil fokusere på færre men bedre spill, og har festet lit til at «Saints Row»-serien skal bidra til å bedre THQs økonomi.

«Saints Row: The Third» har solgt fem millioner eksemplarer til nå, ble det kjent i går, og arbeidet med et fjerde spill i denne serien er allerede godt i gang.

- En hit, uansett hvordan du ser på det, sa Jason Rubin om salget av treeren, ifølge VG247.

Samtidig ble det kjent at THQ nå har hyret hjelp hos meglerfirmaet Centerview Partners for å «evaluere strategiske og finansielle alternativer» for fremtiden, skriver IGN.

Dette gjør at noen, blant dem den profilerte spillanalytikeren Michael Pachter, frykter for fremtiden til THQ.

Han spår at kreditorene til selskapet nå kan forvente å få invitasjon for å megle om gjelden til THQ, og at en konkurs ikke kan utelukkes hvis ikke denne prosessen går etter planen.

Et annet alternativ er at THQ selger unna en del av sine verdier, og spillmerkenavn, uttaler Pachter ifølge Gamesindustry.biz.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3