Hva skal du spille i helga?

Her får du seks anbefalinger.

5. oktober 2012 18:27

(PressFire.no): Høysesongen har utvilsomt startet. Det er et ordtak i bransjen, at når et nytt «Madden» lanseres, ja, da blir slippene interessante og hyppige - helt til julefreden senker seg. 

Ulempen er at vi har så mange spill å velge mellom.

En får inntrykk av at «alle» sitter med «FIFA 13», «Torchlight II» eller «Borderlands 2» i disse dager, ved å se på vennelistene på PlayStation 3, pc eller Xbox 360.

«»

FIFA 13, eller litt variasjon?

Alle tre er kjempeflotte, men kanskje frister det med en spillavveksling?

Derfor kommer vi hver helg til å trekke fram noen anbefalinger PressFire-redaksjonen mener er verdt å teste, eller rett og slett er så fantastiske at du ikke må gå glipp av disse. 

Hvis det er noen braksalg verdt å notere seg, eller et mobilspill som gnistrer, kommer vi selvsagt til å nevne det også. 

«Trials Evolution»

Plattform: Xbox 360 (via LIVE Marketplace).

I dag lanseres den første utvidelsen til dette balanserende spillet fra RedLynx. For drøyt 30 kroner får du 36 nye baner, en ny modus som åpner for BMX-sykler (!) og enda flere grunner til å sette deg ned for å forsøke å klå bestetidene til kompiser.

BMX-tråsyklene tilfører definitivt noe helt nytt i denne sammenhengen. Nye baner og musikk gjør at du kjapt får godfot.

Origin of Pain, som utvidelsen så treffende heter, kan lastes ned fra Xbox LIVE Marketplace. (NB! Krever at du allerede har «Trials Evolution»).

Tidlig neste år kommer «Trials Evolution» til pc, ifølge Ubisoft. Det forrige fra finnene, «Trials HD» (pluss utvidelser) er inkludert i denne pc-versjonen. Per i dag er det bare å finne på Xbox 360, og kan lastes ned fra LIVE Marketplace-butikken på konsollen.
Se trailer her.
Les mer her.

«Rayman Jungle Run»

Plattformer: iOS og Android. 

Når et plattformspill går fra konsoll til mobiltelefoner, er det god grunn til å skru på skepsisen. Men Michel Ancel har skjønt ett og annet med «Rayman: Jungle Run».

For selv om du spiller med bare én finger, har de klart å knekke koden om å inkludere mestringsutfordring i et hyperminimalistisk kontrollsystem.

Her løper Rayman av seg selv, og da handler alt om timing på fingerferdighetene. Utfordringene utvides idet du også må holde ham i lufta.I tillegg har utviklerne forstått formatet. Derfor er hvert brett ganske kort, hvor du blir motivert til å samle alle de små hemmelighetene. Det er også ett av de vakreste spillene du finner på mobiltelefoner, og kler både telefoner og nettbrett. «Rayman: Jungle Run» er en av årets flotteste overraskelser på mobil.
Se trailer her.

Stort THQ-salg

Plattform: Pc.

THQ holder et storstilt salg på Steam frem til 8. oktober. Her er det utsøkte priser på både nytt og gammelt gull for dataspillere, med noen særlige høydepunkter.

I disse hack ‘n slash-tider er «Titan Quest Gold» til 4,99 euro (36 kroner) et fantastisk godt tilbud. Den digre «Diablo»-klonen gir deg imponerende makt til å skreddersy figuren din, i jakt på det heftigste utstyret fra områder inspirert av gamle Egypt, Hellas’ gullalder og Asia.

Dette er en like stor tidstjuv i dag som da det kom i 2006.

Lenestolgeneraler kan finne mye glede i sanntidsstrategispillet «Warhammer 40,000: Dawn of War II Gold Edition», til 9,99 euro (72 kroner). Her er det ingen basebygging.

I stedet detaljstyrer du et lite kompani spesialsoldater og bruker den taktiske delen av topplokket for å utmanøvrere motstanderne.

Rollespillelementer lar deg oppgradere kompaniet ditt, og opplevelsen skinner virkelig hvis du allierer deg med en venn.Om sola går på bekostning av det nedstemte høsthumøret, kan du jo ta en tur ned i undergrunnen med «Metro 2033» til 4,99 euro (36 kroner). Skytespillet er en blytung og dyster ferd gjennom et postapokalyptisk Øst-Europa, hvor ammunisjon er så sjeldent at det har blitt valuta. Like blekt som det er stemningsfullt, og en god forberedelse på mørket som siger over landet i disse tider.
Se trailer av «Metro 2033» her. 
Se trailer av «Titan Quest» her.
Se trailer av «Warhammer 40,000: Dawn of War II» her.  

«Mark of the Ninja»

Plattform: Xbox 360 (til pc 16. oktober).

Dette er det supre snikespillet fra folka bak «Shank». Det ble også en oppfølger til det Tarantino-inspirerte plattformslåssespillet, som kom tidligere i år, før de fant formen med «Mark of the Ninja» som for alvor klarer å forene stilsikkerheten med en spillbarhet som er like fascinerende som det visuelle. 

Vår anmelder klinte like godt til med en toppkarakter da det først kom til Xbox 360 i forrige måned. Snart slippes det også til pc.

Du kan oppgradere egenskaper, velge hvilken type snike- eller slåsseninja du ønsker å bli i løpet av spillets gang, og får noen ganger utfordringer der det ikke bare hjelper å gjemme seg i en stor blomsterkrukke eller luske langs en kabel i taket.
Se trailer her.
Les vår anmeldelse her.

TEKST: Lasse Lervik, Jarle Hrafn Grindhaug og Kjetil Svensen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3