Digitale Suárez har gjort det igjen!

Biter fra seg i «FIFA 15».

2. oktober 2014 18:35

(PressFire.no): Electronic Arts har lagt seg på samme linje som det internasjonale fotballforbundet, og utestengte Luis Suárez fra «FIFA 15».

Det betyr ikke at stjernespissen fra Uruguay er ekskludert på alle måter.

Han har allerede klart å sette avtrykk i det ferske fotballspillet.

Tilbake med et bitt

Folk som har demotestet eller prøvd seg på landskamper i spillet, har allerede dokumentert flere øyeblikk som utvilsomt bringer tilbake minnene fra sommerens Brasil-VM.

Digitale Suárez har ikke helt kvittet seg med uvanene som sørget for at han fikk en streng straff for den seneste biteepisoden – der Giorgio Chiellini fikk kjenne tanngarden til Suarez under VM-sluttspillet.

Selv om uruguayaneren er utilgjengelig i for eksempel Ultimate Team-delen av EA Sports-spillet, kan han «FIFA 15»-testes i «kick off»-modusen.

Godt nok trent?

Den tidligere Ajax- og Liverpool-spissen har i løpet av sommeren og høsten fått testa seg i treningskamper for sin nye klubb, Barcelona.

Sist mot Indonesias U19-lag, i forrige uke, der eksperter i etterkant bekymret seg for om Barcelona-spissen egentlig er kampklar og godt nok trent.

I kjølvannet av det kontroversielle VM-øyeblikket mot Italia ble han idømt en fire måneders utestengelse, etter å ha bitt en motstander for tredje gang i løpet av proffkarrieren.

Amorøse «FIFA»-øyeblikk

26. oktober fjernes utestengelsen i spillet. I virkeligheten oppheves straffen to dager tidligere.

Det betyr at han er tilgjengelig for Barcelona i toppkampen mot Real Madrid 25. oktober, selveste El Clásico.

På Twitter og andre sosiale medier har det de siste dagene versert «FIFA 15»-bilder av en kampsulten Suárez, både i landslagsdrakt og i fargene til Barcelona.

I ett tilfelle tar Luis Suárez et solid tygg av lagkompis Ivan Rakitić, kroaten som meldte overgang fra Sevilla i sommer.

EAs introduksjon av den nye fysikkmotoren i 2011, Player Impact Engine, førte med seg en rekke komiske situasjoner ute på banen. Blant annet fikk vi se at Zlatan plutselig hadde fått evnen til å fly, og Messi hadde vrengt beinet.

Dette er samme fenomenet også Suárez får merke i kjølvannet av «FIFA 15»-slippet.

Høydepunktet inntil nå er det ømme øyeblikket der Andy Carroll og tidligere Arsenal-keeper Łukasz Fabiański virkelig fant hverandre på banen i «FIFA 12».

I pc-versjonen av «FIFA 15» var det et merkelig problem der målvaktene fikk lyst til å løpe, og endte opp i en klynge på midten – sammen med de andre spillerne.


Pent, men oppstykket

Det er litt ironisk, for EA Sports-toppen David Rutter var jo så ivrig etter å snakke om følelser da vi traff ham på E3 i Los Angeles i juni.

Men nettopp følelsen av fotball virker å ha kommet i andre rekke til «FIFA 15», ifølge vår sportsspillekspert:

«Visuelt sett er «FIFA 15» det beste i serien, uten tvil. Stjernespillere blir mer og mer like seg selv. Da tenker jeg ikke bare på ansiktene, men kroppsholdning, løpesett og fakter også», skrev vi i vår anmeldelse

«Noe av den gode, gamle spillfølelsen fra forgjengeren er borte, og «FIFA 15» blir dermed tidvis stakkato og oppstykket. EA Sports pøser på med alt de har av teknologi og kule TV-effekter, samtidig som de muligens glemmer litt av det viktigste: nemlig følelsen», konkluderte vi.

Foto (Twitter) ManCityArmy1894, Dan Ruch.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3