Dette gratisskytespillet kan endre nettspilling for alltid

Snart får du leie ut børsa di i «Dust 514».

29. april 2013 10:45

(PressFire.no): Med PlayStation 3-skytespillet «Dust 514» skal islandske CCP og Sony forsøke å revolusjonere nettspilling slik vi kjenner det. 

Der kontorstolstrateger kan delta i romskipsimulatoren «EVE Online» på pc, skal skytekåte spillere leie ut børsa si og kjempe om territorier på deres vegne via Sony-konsollen. De to spillene påvirker det samme universet.

Etter en lengre beta-fase er det nå klart at «Dust 514» utgis den 14. mai, skriver CVG. Det ble visst klart under helgens Fanfest, en årlig tilstelning for «EVE»-spillere på Island.

NB! Nederst på denne siden ser du vårt «Dust 514»-inntrykk fra E3-messen i fjor.

Nyskapende navlestreng

Nettskytespillet benytter «free to play»-forretningsmodellen, og skal tjene penger på at spillere handler våpen, kjøretøy og oppgraderinger for ekte penger.

Økonomien er delt mellom PlayStation-actionspillet og det veletablerte dataspillet «EVE Online». Heldige romsoldater kan derfor oppleve å bli sponset på slagmarken av pengesterke romfarere.

I moderspillet har det allerede vært kjempet om formidable virkelige verdier. I fjor peket et optimistisk anslag mot at verdier tilsvarende 36 000 norske kroner kunne være tapt da en romjolle ble spreng i biter av pirater.

Det samme sarte økosystemet skal en helt ny spillerflokk nå få tilgang til. Bakkesoldatenes rolle blir å okkupere kontrollpunkter og sikre landmarka i konfliktområder, i en opplevelse lignende «Battlefield» og «Planetside 2».

Siden de to spillene deler univers, skal det blant annet være mulig å bombe slagmarka i «Dust 514» fra spesielle romskip i «EVE Online».

Sjonglører

Romskytespillet er bare én av mange luftbårne baller hos CCP for øyeblikket. 

Under helgens Fanfest ble det blant annet kunngjort at «EVE Online» også tar turen til den lille skjermen og blir en tv-serie

- «EVE»-universet er full av gode historier om storslåtte kamper, dristige tokt og gripende politisk intrige - som vil kunne utgjøre en fantastisk tv-serie, hevdet Hollywood-regissøren Baltasar Kormákur om sitt nye oppdrag.

Islendingene jobber også med et annet massivt nettrollespill, basert på penn-og-papir-universet «World of Darkness». Også her skal stor grad av spillermakt og politikk være av sentral betydning.

For øyeblikket jobber 70 ansatte på «World of Darkness», ifølge Gamespot. Som om ikke det var nok, har et lite team hos CCP også lagd en rompilotprototype til de spektakulære spillbrillene Oculus Rift. 

Vi testet selv Oculus Rift sist uke, med fantastiske resultater.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3