«EVE Online» får egen tv-serie

Inspirert av spillernes egne historier.

28. april 2013 18:34

(PressFire.no): Det er ti siden science-fiction MMORPGet «EVE Online» ble sluppet, og det ferier det islandske spillstudioet CCP med å udødeliggjøre spillernes egne historier.

- Beborene i det fryktede og elskede «EVE»-universet har ti år med samlede dramatiske historier å fortelle, forklarte sjefen for spillstudioet Hilmar Veigar Pétursson i en pressemelding.

Politiske intriger

«Historien er skapt av de som skriver den», står det på hjemmesiden der spillerne selv kan legge opp sine fortellinger fra galaksen.

Her kan de (og besøkende) lese hverandres historier, og stemme frem de beste til å kunne brukes i bøker, grafiske noveller, tv-serier og filmer om spilluniverset.

For å sette disse ut i livet har CCP engasjert regissør Baltasar Kormákur, som tidligere har jobbet med stjerner som Mark Wahlberg og Denzel Washington. 

- «EVE»-universet er full av gode historier om storslåtte kamper, dristige tokt og gripende politisk intrige - som vil kunne utgjøre en fantastisk tv-serie, sa Kormákur.

- Vårt nære samarbeid med Kormákur og hans kreative team gir meg tillit til at vi vil kunne fange essensen av «EVE» og inspirere tv-seerne med vår visjon av menneskehetens fremtid, fortsatte Pétursson. 

Det er ingen informasjon om når serien kan forventes på tv-skjermen.

Universet i bokform

Historiene har også sjansen til å komme på trykk. CCP har inngått et samarbeid med Dark Horse Comics.

Spillerne får dermed muligheten til å få sin historie illustrert i en samling kortfortellinger som får samlenavnet «EVE: True Stories». Disse debuterer digitalt i løpet av høsten.

Dark Horse kommer også til å jobbe på en bok, som skal gjennomgå spillets historie.

Litt av historietimen får du via den ferske videoen CCP slapp i går.

- Det kommer til å ta alt vi har for å fange de fantastiske bildene og den rike historien til «EVE» i en enkelt bok, sa Dave Marshall fra Dark Horse Comics om boken som får tittelen «EVE: Source»

«EVE Online», skapt av islandske CCP, er et massivt multiplayer online-spill som tar plass i fremtiden, og fokuserer på romfart, diplomati og krigføring. Neste utvidelsespakke, «Odyssey», blir tilgjengelig 4. juni. 


Toppbilde: CCP.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3