Snart åpner Sonys massive romskytespill for alle

«Dust 514» er svært ambisiøst, men du må ikke betale ei krone.

14. januar 2013 14:15

(PressFire.no): «Dust 514» er ikke bare et omfattende konsollskytespill med sci-fi-aner, det er også et eksperiment på flere fronter.

Spillet kobles direkte opp mot det sammensatte økosystemet til «Eve Online», og lar mer actionglade spillere delta i kampen om herredømme i verdensrommet.

Den endelige utgivelsen har ikke fått en konkret slippdato enda, men det er omsider klart at spillet får en slags lansering den 22. januar. Da kan hvem som helst delta i den åpne betaen, ifølge Eurogamer.


- Bare starten

Romskytespillet skal i utgangspunktet være gratis, og kommer med en «free to play»-forretningsmodell. Deltakerne skal kunne bruke ekte penger for å anskaffe seg nytt utstyr og kjøretøy.

Siden spillfigurene ikke slettes lenger, kan man se på betautgivelsen av PlayStation 3-skytespillet som første steg av lanseringen. De islandske skaperne CCP har likevel langsiktige planer.

- Dette er bare starten. I de neste ukene og årene, skal vi jevnlig forbedre og polstre opplevelsen, i tillegg til å knytte det tettere sammen med «Eve Online» og spillerne der, ytrer CCP-sjef Hilmar Veigar Pétursson.

Viktig satsing

Gratissatsingen føyer seg inn i en voksende familie av PlayStation-spill som går mot konsollstrømmen. «Free to play»-modellen har først og fremst vært forbeholdt pc-spill tidligere.

Da de fjernet månedsavgiften på det massive nettrollespillet «DC Universe Online», opplevde Sony at omsetningen økte med 700 prosent

Tiltakene har skapt beundring blant andre deltakerne i spillreset. «Crysis»-sjefen Cevat Yerli har blant annet spekulert i at gratisspilling kan få Sony tilbake på toppen.

I videoen under kan du se vårt intervju med «Dust 514»-produsenten Brandon Laurino og klipp fra da vi prøvde spillet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3