Spillpilot ble sprengt - mistet romskip til 36 000 kroner

Nok en dag i nådeløse «Eve Online».

23. oktober 2012 20:34

(PressFire.no): - Om alle landsbyidiotene forlot landsbyene sine og formet en egen idiotlandsby, hadde du vært landsbyidioten i den nye landsbyen, freser brukeren Jonny på Eve-Kill (via PC Gamer).

Mottakeren er «Stewie Zanjoahir», den nye rekordholderen i den tvilsomme kategorien «største pengetap i Eve Online».

I går mistet han verdier tilsvarende over 36 000 norske kroner da romskipet hans ble sprengt i filler av to utspekulerte rompirater.

- Aldri føl deg trygg

Romrollespillet «Eve Online» er nær sagt helt åpent, og har over årene blitt kjent for å være i en helt egen klasse hva spillernes makt angår. På godt og vondt.

Zanjoahir hadde lastet opp en ubeskyttet fregatt med oppskrifter og utstyr verdt over 213 milliarder ISK, som er spillets valuta, da han ble plukket ned fra himmelen av «killorbekilled TBE» og «makasoni».

- Aldri anta at du flyr under radaren fordi du er i et lite skip. Dette er forresten hvorfor du aldri bør la små skip fly under radaren, hoverer brukeren Keav på Eve-Kill.

Spillets valuta kan kjøpes for ekte penger via offisielle kanaler, og markedsprisen på den kostbare lasten skal i skrivende stund ligge på rundt 6400 amerikanske dollar.

Mye penger på spill

Den vågale spilleren er slettes ikke alene om å miste store mengder av den dyrebare valutaen. For to år siden ble en annen romfarer skutt ned med lasterommet fullt av PLEX - som kan byttes inn i gratis spilletid.

Den gangen gangen var det «bare» rundt 7000 norske kroner som gikk tapt, et godt stykke unna Zanjoahirs store tabbe. En god del av sistnevntes last ble også plukket opp av de to røverne.

Spillvalutaen ISK kunne på ett punkt byttes inn i flunkende nye skjermkort, og det er grunn til å tro at de to cyberbandittene hadde hatt råd til en liten maskinvareoppgradering om kampanjen fortsatt gjaldt.

«Eve Online» var også boltreplassen til en av de drepte under angrepet på den amerikanske ambassaden i Libya sist måned. Han gikk under navnet «Vile Rat», og var en av spillets mest innflytelsesrike deltakere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3