- Det suger for kundene

Seks uker etter «Counter-Strike»-lanseringen, og PS3-eiere venter fortsatt.

1. oktober 2012 20:30

(PressFire.no): Valve har vært på tur i England i forbindelse med Eurogamer Expo, og Chet Faliszek har fått rikelig anledning til å snakke om en del av det folk lurer på.

Han har blant annet avfeid ryktene om at Valve nærmer seg å bli solgt. Faliszek har også filosofert litt om et potensielt «Left 4 Dead 3», men uten å være spesielt konkret.

Når det gjelder Valves seneste lansering, «Counter-Strike: Global Offensive», er det et spørsmål mange lurer på: Hvorfor har spillet, som kom ut til Xbox 360 og pc/mac for seks uker siden, latt vente på seg til PlayStation 3?

- Det suger for kundene

Spillet er lansert på den amerikanske versjonen av PlayStation Store, mens vi i Europa fortsatt venter. 

- Jeg vet ikke status eller hva som skjer, sier Chet Faliszek til Eurogamer.

Men du kan forstå at PS3-eiere vil vite hva som foregår?

- Det er mye forvirring rundt dette, ja. Det suger for kundene, men jeg vet ikke, sier Faliszek.

Hver uke legger Sony ut en oppdatering på PlayStation Store i Europa og det er ikke der. Det spiller ingen rolle hva som blir lansert, alle lurer på hvor «Counter-Strike» er?

- Det kommer til å bli spennende når det kommer ut.

Så det vil dukke opp?

- Å ja, det vil det, sier Valves Chet Faliszek til Eurogamer.

Lite informasjon fra Sony Europa

Sony har til nå ikke forklart hva som er problemet med å få «CS:GO» ut til den europeiske PlayStation Store. Kanskje har det noe med de utvidede måtene du skal kunne spille på til PS3?

- Sorry, jeg har fortsatt ikke noe jeg kan si om dette, skrev en talsperson for Sony Europa i kommentarfeltet på den offisielle PlayStation-bloggen

Det var i forrige måned.

Heller ikke den nordiske PR-ansvarlige for PlayStation kan si noe om hva som er ståa, eller når spillet kommer til PlayStation Store på spørsmål fra PressFire i dag.

Problemet med å få lokalisert, sertifisert eller godkjent et spill, har rammet flere PS3-utgivelser på nettbutikken til Sony. Hvis det er dette som er grunnen til «Counter-Strike»-forsinkelsen, da, og vi kan anta at det er et mønster her.

Det episodebaserte «The Walking Dead», fra Telltale, har latt vente på seg i Europa mens disse slippes på dato i USA. Også «PayDay: The Heist» og «Trine 2» opplevde mystiske utsettelser på europeiske PS Store.

Også «» hadde 

Trine 2problemer

Finske Frozenbyte, som lagde «Trine 2», var frustrerte over PS3-utsettelsen på en måte som minner mye om uttalelsene til Faliszek.

- Det ble antageligvis forsinket litt på grunn av juleferien, men nå burde ting være tilbake til normalen så forhåpentligvis hører vi noe snart, sa en av «Trine 2»-skaperne på nyåret.

- Vi venter i spenning på europalanseringen selv! Vi hadde både SCEA- og SCEE-versjonene (forskjellen på de to PlayStation-avdelingene, USA og Europa - journ. merk.) ferdige samtidig, og de er i bunn og grunn 100 prosent det samme spillet. Derfor er vi veldig skuffet over at vi ikke kunne få til lansering samtidig.

- Men det er ikke opp til oss, sa Joel Kinnunen til Eurogamer tidligere i år.


«Counter-Strike: GO ble lansert til pc/mac og Xbox 360 21. august.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3