«Counter-Strike: GO» til PS3 får støtte for mus, tastatur og Move

Og du kan krige mot pc- og Mac-spillere.

31. august 2011 09:58

Etter at Valve-sjefen Gabe Newell på E3 i 2010 proklamerte at PlayStation 3-versjonen av «Portal 2» blir den beste konsollversjonen av spillet, følger de nå opp.

For den nye satsingen på den ekstremt populære onlineskyteserien «Counter-Strike» vil få ekstra funksjoner på PlayStation 3 sammenlignet med Xbox 360.

I likhet med «Portal 2» får PlayStation 3-versjonen av «Counter-Strike: Global Offensive» Steamworks-støtte, hvor spillerne kan spille med eller mot pc- og Mac-spillere. Men kanskje enda mer kjærkomment forteller spillbloggen Kotaku at versjonen til Sony-konsollen ikke bare får støtte for bevegelseskontrolleren Move, men også mus og tastatur.

Visstnok skal et matching-system finne medspillere til deg ved å analysere ferdighetene til spillerne og ikke hvilket kontrollsystem de bruker. Systemet kalles for ELO og finner som sagt motspillere basert på ferdigheter, men vil også kunne prioritere vennelisten din om du vil.

Da Sony lanserte PlayStation 3 var Valve-sjefen en av de mest høylytte kritikerne av maskinen. Han mente at den spesielle tekniske løsningen i maskinen var vanskelig å lage spill på. Men i ettertid har han berømmet Sony for å ha en åpen filosofi til nettløsninger, og at de lar utviklerne selv implementere sine løsninger.

Ifølge utviklernettsiden Develop uttalte Newell nylig at Sony fortjener økonomisk suksess for dette:

- De har gjort en skummel ting, og jeg mener det er opp til oss utviklere å sikre at Sony og kundene blir belønnet for det, skal Newell ha fortalt Develop.

Microsofts Xbox LIVE på Xbox 360 er en mer lukket onlineløsning, men har likevel vært høyt elsket av konsollspillere. Den har fått mye av æren for å lede vei når det kommer til nettspilling på konsoll.

«Counter-Strike: Global Offensive» ble nylig annonsert til pc, Mac, PlayStation 3 (PlayStation Network) og Xbox 360 (Xbox Live Arcade) og skal slippes i løpet av første kvartal 2012.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3