Hvorfor lar PS3-versjonen av «Trine 2» vente på seg?

- Det er ikke opp til oss, sier spillskaperne.

5. januar 2012 09:58

(PressFire.no): Det eventyrlige «Trine 2» begeistret vår anmelder like før jul. Finske Frozenbyte lanserte oppfølgeren først til pc, like etter kom spillet til Xbox 360 via LIVE Marketplace.

Men PlayStation 3-eiere har vært nødt til å smøre seg med tålmodighet.

Grunnen er at Sonys europeiske avdeling har andre rutiner enn den amerikanske. «Trine 2» er nemlig for lengst tilgjengelig i PlayStation Store i USA.

Den samme versjonen av «Trine 2» ble rutinemessig sendt til Sony for godkjennelse. Frozenbytes Joel Kinnunen sier til Eurogamer at han er skuffet over at spillet ikke ble lansert til PS3 samtidig i USA og Europa.

«Trine 2» er nå gjennom kvalitetssikringsprosesser hos Sony Computer Entertainment Europa (SCEE), sier Kinnunen.

- Det ble antageligvis forsinket litt av juleferien, men nå burde ting være tilbake til normalen så forhåpentligvis hører vi noe snart, sier han.

- Vi venter i spenning på europalanseringen selv! Vi hadde både SCEA- og SCEE-versjonene ferdige samtidig, og de er i bunn og grunn 100 prosent det samme spillet. Derfor er vi veldig skuffet over at vi ikke kunne få til lansering samtidig. Men det er ikke opp til oss, forteller Joel Kinnunen til Eurogamer.

- Akkurat nå kan vi bare håpe at lanseringen skjer så raskt som mulig.

«Trine 2» kan kjøpes blant annet fra Steam eller på Xbox LIVE Marketplace, og koster omtrent en hundrelapp. Det er også utgitt en spesialversjon som kan kjøpes i enkelte butikker (til pc).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3