- Det har vært vanskelig å gjøre spillet like ræva som serien

Ikke noe «South Park»-rollespill i år heller.

1. november 2013 11:42

(PressFire.no): Hva er det egentlig som foregår med «South Park: The Stick of Truth» og utvikler Obsidian Entertainment? I går fikk rollespillet sin tredje utsettelse på to år. 

Prestisjeprosjektet var en del av dødsboet til storutgiveren THQ, og ble tatt over av Ubisoft i januar. De skal ha vært langt fra fornøyd med spillet slik det stod da.

Slippdatoen er nå forskjøvet fra desember i år til 4. mars 2014.

- Innen tre uker av kjøpet innså vi, trist nok, at dette måtte snus på hodet om vi skulle levere opplevelsen alle vil ha, uttaler Ubisofts amerikanske sjef Laurent Detoc på hjemmesiden deres.

Spøkete skapere

Den franske storutgiveren skal ha trodd at spillet var langt nærmere ferdigstillelse enn det i realiteten var, og skriver i en pressemelding at de så seg nødt til å gå drastisk til verks.

- Det har vært en så stor overhaling at vi ikke kunne gi slipp, selv om det betød at den opprinnelige desember-datoen glapp, fortsetter Detoc.

«South Park»-skaperne Matt Stone og Trey Parker benytter for sin del anledningen til å bedrive litt sedvanlig harselas.

- Vårt ønske har alltid vært at det skal føles som om du er i en «South Park»-episode, og det har følgelig vært vanskelig å gjøre spillet like ræva som serien. Vi er ordentlig glade over å kunne meddele at det har tatt lengre tid enn vi trodde. 

Sjokkhumor

Da vi gikk «South Park: The Stick of Truth» i sømmene under E3-messen i sommer, absorberte vi et turbasert rollespill med en veldig hang for jødevitser og bæsjehumor.

Midt mellom tung innflytelse fra actionrollespill som «Paper Mario» blir man ispedd satire, sarkasme og sjokkhumor som sømløst smetter seg inn i universet for øvrig.

Utvikler Obsidian Entertainment anses for å være noen av bransjens største eksperter på rollespill, og har blant annet stått bak «Fallout: New Vegas».

De har likevel rykte på seg for å utgi uferdige spill med mange feil, en mulig årsak til de stadige utsettelsene av spillet som egentlig skulle utgis rundt juletider i fjor. 

«South Park: The Stick of Truth» utgis til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3