Nå er alt av THQ-verdier solgt

Hvem kjøpte hva?

24. januar 2013 09:57

(PressFire.no): I løpet av gårsdagen raste det en auksjon der studioene og merkenavnene til THQ ble solgt.

På forhånd var det ventet at store aktører - som EA, Activision, eller kanskje Sony og Microsoft - ville sitte klare med sjekkheftene. Men ingen av disse selskapene var tilsynelatende representert da budrundene startet.

Nå er garasjesalget av THQ-studioer og -spill over. Det ble noen overraskelser, hvis vi studerer lista over summene som ble betalt og hvem de nye eierene er (se hele oversikten nederst i saken).

SEGA sikret seg strategisk?

Som vi skrev om i går, da situasjonen fortsatt var uavklart, gikk SEGA hardt ut og sikret seg Relic. Dette er folka som er aktuelle med «Company of Heroes 2».

Ettersom SEGA allerede sitter på en bit av Warhammer 40K-lisensen og Relic har befatning med det samme universet, har dette en strategisk betydning for SEGA.

SEGA har fra før «Total War»-skaperne i Creative Assembly under sine vinger. Disse folka skal også jobbe med Warhammer-universet, har de avslørt.

«Saints Row»-utviklerne i Volition var på forhånd tippet som det gjeveste arvesølvet fra THQ-boet.

Det var, litt overraskende, Koch Media som sikret seg Volition. Dette er selskapet som eier Deep Silver («Dead Island»).

Det vi ikke hadde informasjon om før sent i går kveld var rettighetene til «Metro: Last Light», THQs Montreal-studio, «Homefront»-lisensen og «Darksiders»-utviklerne i Vigil.

«»«»

Kjøpte både Metro og Saints Row

Koch Media slo til og sikret seg like godt «Metro: Last Light» også - ikke bare Volition.

Ubisoft var ikke langt unna å få tilslaget på dette spillet. Bare noen få hundre tusen dollar skilte budene fra disse to selskapene.

Ubisoft henter imidlertid Patrice Désilets tilbake, ettersom nøkkelpersonen bak de to første «Assassin’s Creed»-spillene sitt nye prosjekt og studio i Montreal ble kjøpt av den franske spillgiganten.

Désilets og THQ-studioet i Canada jobber med to nye, hemmelige spill: «1666» og «Underdog».

Kotaku har snust opp priser og oppgir hvem som bydde, fikk tilslaget – og hvilke selskap som ikke nådde helt opp. De har fått informasjonen fra investorkilder (DDInvesting) som fulgte store deler av auksjonen, og som i løpet av gårsdagen kom med presise rapporter mens situasjonen var uavklart og ubekreftet.

En av de store overraskelsene i budrunden er måten Take Two kom inn og sikret seg et spill som foreløpig er under radaren, kalt «Evolve».

De la over 10 millioner dollar på bordet for å sikre seg dette prosjektet som Turtle Rock lager – folka som tidligere har jobbet med «Left 4 Dead» og «Counter-Strike: Source». 10 millioner dollar er halvparten av det Volition-studioet ble solgt for, så Take Two har tydeligvis troa på «Evolve».

Situasjonen rundt Vigil («Darksiders») skal fortsatt være uavklart.

Ingen bud ble lagt inn på Vigil, ifølge DDInvesting, noe som gjør at de ansatte nå står uten jobb med mindre THQ lykkes med å få til et salg i løpet av de nærmeste timene.

Relic Entertainment
Folka bak «Company of Heroes 2»
Vinnerbudet: SEGA (26,6 millioner dollar)
Nådde ikke opp: Zenimax Media (26,4 millioner dollar) 

THQ Montreal
Patrice Desilets (tidligere «Assassin’s Creed»), spill under utvikling: «1666» og «Underdog».
Vinnerbudet: Ubisoft (2,5 millioner dollar).
Ingen andre bud. 

«Evolve»
Spill under utvikling hos Turtle Rock Studios («Left 4 Dead»).
Vinnerbudet: Take Two (10,894 millioner dollar)
Nådde ikke opp: Turtle Rock Studios (250 000 dollar) 

Volition
Studioet som lager «Saints Row»
Vinnerbudet: Koch Media/Deep Silver (22, 3 millioner dollar)
Nådde ikke opp: Ubisoft (5,4 millioner dollar) 

«Homefront»


Spillet får en oppfølger – som Crytek holder på med…
Vinnerbudet: Crytek (544 218 dollar)
Ingen andre bud.

«Metro»


Serien får snart en oppfølger, «Metro: Last Light».
Vinnerbudet: Koch Media/Deep Silver (5,877 millioner dollar)
Nådde ikke opp: Ubisoft (5,175 millioner dollar)

«South Park»


Lisensen til «South Park: The Stick of Truth».
Vinnerbudet: Ubisoft (3,265 millioner dollar)
Ingen andre bud.

Det er verdt å merke seg at situasjonen rundt rettighetene til å gi ut «South Park: The Stick of Truth» fortsatt henger litt i løse lufta, ettersom rettighetseierne til serien og hele merkevaren har lagt inn en protest mot at lisensen til spillet ble solgt i THQ-garasjesalget. Vi regner med at det vil ta litt tid før dette blir avklart.

Oppdatert: Platinum Games («Bayonetta») skal ifølge Kotaku være interessert i å overta rettighetene til «Darksiders». De vil altså sikre seg muligheten til selv å lage oppfølgere - ikke overta Vigil Games. Atsushi Inaba, sjef i Platinum, skrev på Twitter at de kan tenke seg denne merkevaren - om den er billig nok.

EA og Take-Two (2K Sports) skal begge har vært ute etter «WWE»-lisensen. Sistnevnte ligger ifølge Kotaku best an i løypa for å få kloa i wrestlingspillserien.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3