Enda en nøkkelperson bak «Assassin’s Creed» slutter

Bytter ut spillsnikmyrding med reklamebransjen.

12. januar 2012 09:50

(PressFire.no): En av de sentrale utviklerne bak «Assassin’s Creed»-serien, Alexandre Amancio, har forlatt Ubisoft. Amancio jobbet som kreativ sjef bak spillserien.

Han begynner nå i reklamebransjen, skriver Game Informer.

- Videospill og reklame har mange likhetstrekk. I begge bransjer ser vi alltid etter nye måter å engasjere kunden til en merkevare, uttaler Amancio i forbindelse av ansettelsen i det Quebec-baserte reklamefirmaet Cossette.

Startet med «Far Cry 2»

- I tillegg må spillbransjen, akkurat som i reklameverdenen, ta inn over seg og tilby dimensjon av sosial art. Spill er ikke lenger bare spill. Det er et fellesskap, det er relasjoner mellom spillere og merkenavnet, fortsetter han.

Ubisoft ville ikke kommentere denne saken overfor Game Informer.

Alexandre Amancio startet i Ubisoft i 2005 i forbindelse med utviklingen av «Far Cry 2», men har etter det fungert som en av nøkkelpersonene bak «Assassin’s Creed»-serien som har vært en gedigen suksess for den franske spillgiganten.

I 2010 sluttet også kreativ sjef Patrice Désilets i Ubisoft. Han startet å jobbe for konkurrenten THQ, og tok ifølge Game Informer samtidig med seg tre andre Ubisoft-spillskapere.

Siden «Assassin’s Creed II» i 2009 har det kommet ut årlige tilskudd til denne serien. Ubisoft har allerede forskuttert at høsten 2012 ikke blir noe unntak.

Ryktene peker i retning av at turen kan komme til å gå til Egypt neste gang. 

- Bruker mer enn ett år per spill

- Seriens «meta-historie» kan bli tatt videre i det uendelige, på grunnlag av hvordan den er konstruert, fortalte salgs- og markedssjef i Ubisoft Tony Key i et intervju med The A-List i desember.

Den såkalte Ezio-trilogien ble avrundet gjennom fjorårets «Assassin's Creed: Revelations». Key mener inntrykket som er skapt om at Ubisoft pumper ut spill årlig uten å gjennomarbeide de først, er feil.

- Det er et feilaktig inntrykk at vi peiser ut et spill hvert år, og bare bruker et år på hver av dem. Det er et inntrykk jeg håper vi kan få rettet opp, sier Key i intervjuet, som VG247 snappet opp.

Han understreker at hoveddelen av de 2000 ansatte ved Ubisoft Montreal er sysselsatt med denne serien. I tillegg har de folk i andre deler av verden som også bidrar.

- Det er alltid noen som går og tenker på det, og som jobber med fremtidige titler. Mens ett spill er i utvikling, er vi allerede i gang med det neste. Vi bruker mye mer enn et år på hvert spill, fortalte Key.


Trailer fra «Assassin's Creed: Revelations», som ble lansert i midten av november 2011:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3